Мајки дали секој доручек давате палента/ориз/просо со овошје? Сѐ уште немам воведено јајце и млечни производи.
Јас со се мешам. Палента претежно со овошје, давам и со јајце. Ама оди и со јогурт, сирење, тоа кога ќе се воведат. Ориз со се, буквално. Свари го малку јаболкото и после во истата вода палетата, јас вака правам. Малинка домашни давам од двор, замрзнати од летото. Јас си замрзнав малинки, вишни, потоа брокула, карфиол. Се домашно производство од свекор ми Во тегли ставив праски летото за да имам за зимава. Се си спремив од тогаш Моево е 7 месеци за 2 дена.
Мајки, денес сме 7м досега имавме само 1 оброк, овошје мешав со просо, палента киноа, житна каша ама не сака. Сега за ручек како за прв пат што да воведам и во колку часот имате ручек? Со доручек исто така да продолжам некаде 11часот ни е , бидејќи кога станува прво сака млекце.
Нас доручек ни е околу 8-9 зависи како станал, а ручек ни е 2-3 и тоа зависи со спиењето како е. Иначе за ручек му давав ориз со зеленчук,просо со зеленчук, зеленчук мешан, најчесто мешам карфиол, брокула и морков, додавам тиквичка, ченка, ориз, компир што имам по дома, сега воведовме и месо пред некој ден. Планирам и јајце па да имаме избор повеќе.
Od koga treba da se pocne so ishrana za bebe sto e na adaptirano mleko i dali ima potreba da mu se dava i voda. Dali naednas im zamenuvate obrok ili se probuva samo. Dali se vari hranata. Sto tocno treba da se dava. Dali da pocnam prvo so svezo ovosje i zelencuk ili kasicki i sokcinja.
@Lavender13 даваш ли кокосово млеко? Моето ориз не сака. Па си мислев да сварам со кокосово млеко или супа од леќа и кокосово. И домати од кога готвени почнавте?
Денес е точно полни 6. Имам околу 15-17 намирници внесено во изминатиот период. мајки кое кокосово млеко го давате? Путер(несолен) кој го давате и од кога почнавте да го конзумирате? Фала ви многу
Давав да проба прво од инстант и не го сакаше. Ни со овошје, ни со зеленчук. Па зедов басмати. Го сварив само со вода вода, ко за нас, и после и го измешав со сос од брокула и грашок и нешто друго зеленчук и имаше. Почна да се дави и гади. Ајде блендав. Почна да плука, да вади јазик. А не беше толку грд. Си мислев со вода и кокосово да измешам и така да го варам. Може ќе и го угодам. Ние сме едвај на пасирано бе . Не седи уште цврсто да давам парчиња да пробува. А еве и второ запче излезе. Едвај чекам краставица да дадам да си голтка. На два три дена пробувам бебешкиот дел. Се помалку се клацка. Има напредок.
Месо имаш воведено? Јас го мешам некогаш оризот со месото, со сос од домати пример, морковче, кромид малкуцка, па така да превари, кромидот пушта благо кога се вари. Или пробај направи цазики со јогурт и мешај од тоа во секоја лажица ориз кога ќе даваш.
Pocnavme i nie so vkusovi 5 ipol sme, sredno zalosno samo jabolko do sega dadov i pluka nekako odvaj so lazgi denes pola kasicka i ja butnav. Rekov aj moze ne i se svigja domasna, dadov kupecka isto... Odma posle toa barase da cica iako izede pola teglicka, si pocica i zaspa. Zar e gladna uste.... Utre morkov ke vovedam pa ke go mesam so jabolko moze poveke ke i se svigja vkusot taka. Lele ako i ova bide nejadac kako bato ke se frlam od zgrada
Не е гладна, сака да цица едноставно. Мојава маза цица и пред и после јадење, иначе уста не отвара. Да му дадам он би цицал дење ноќе, цело време. Па научил да вика Мамичееееее мемееее кога сака да цица, и иди не му дај да те видам.
Znam deka ne posle pola teglicka...ama ona e na kombinirano. Eve sea mesto obrokot vo 10 so ad i ja dadov kasata... Toa me buni kako da rasporedam zosto do sega piese ad na tri cetiri saata a izmegju i ke cicne. Plis kazi mi deka ke se razjade znaes sto patevme so bato ajde moze ne i se svigja vkusot na jabolko..... Plus so refluks sme pa pie ad antirefluks. Kako ke bide i so toa neznam, zar ke povraka i kasicki nedaj Boze. Ne ocekuvav ama i posle kasickava ubavo so zdrigna....