2-3 часа? Зошто толку многу? Готови се за 10 минути. Можеш да ги покиснеш и во киселото млеко или јогурт, млеко, сокче од овошје...
Е да, во право си. Мене баба ми кога ќе ми плаче малецката ми вика остави ја, порано да не сум имала време јас да го земам детето кога ќе плаче. Ај да не бегам оф топик многу, се извинувам.
Суви ги блендирам и стануваат како брашно, тогаш нема потреба за киснење. Одма во каша си ги додавам, некогаш ако ми е ептен течна некоја овошна каша си ставам една, две лажички
Е ајде де, неискуство Обично за мене кога ги правам не ги ни оставам да омекнат ниту ги мелам, ама па за бебуш ем мелени ем да киснат 2-3 часа Мислев нема да се меки и затоа, а тие ко каша се направија. Ти благодарам мила за забелешката, во право си
Еве вака, од мое искуство, на кои колку време им треба да киснат: Овесни:5-10мин Јачменови:10-15мин Кус кус:20-30мин Ржани и пченични: повеќе од еден саат (затоа јас во брзање најчесто ги проварувам) Чиа семе: повеќе од 2 саата, затоа најдобро од вечер да се покисне и до сабајле да стои во фрижидер, така искача најубав пудинг. Другите семиња што се цело зрно мора да се варат. Се надевам помогнав
Magdonos 10 + spored tabelata od fb grupata- zdrava hrana, zdravi deca. Bas denes jas dadov za prv pat.
Една ужинка на ден.. Обично пасирам банана, ја полевам со сок од мандарина и додавам малце кокосово масло. Или давам малце лепче да си го грицка. Зависи. На 13+ има една ужинка, ама па бидејќи сум дома и сме заедно, цица почесто...
Има ли некој нарачувано од БЕОРГ органски продукти. Мене ми ги пофалија, па сега незнам. Малку се скапи, но дали се навистина органски. Мене најмногу јајца ми требаат. Ама па што знам дали се во ред. Еве на ФБ beorg e-fresh
Majki,kako bese za zolckata,znam se pocnuva so edna osmina ama kolku pati vo nedelata,i so sto da ja pomesam,so kiselo procitav ne,so banana nekoj rece ,dr nekoj predlog?
Два пати неделно 1/8, после два пати неделно 1/4... И така. Јас ја давав со зеленчуковите каши, но не се дава со месо во комбинација.
Уште нешто. Одамна имам земено органско рижото со артичоки без глутен. Тоа смеам? Има некој дадено? И како го имате приготвено?
Денес за прв пат бебуш проба кисело млеко. Го дадов со палента и беше ок прифатено. Утре планирам малку повеќе да и дадам, односно во поголем сооднос со палентата, евентуално со овесни снегулки кои истотака неодмна ги воведов. Киселото млеко сама го поквасив, па сакав и урда да направам од истото. Може ли да ја воведам урдата, или да почекам уште малку? 7м +3 недели е.