Прво една недела воведував жолчка, а следната воведов и белка. Пред да наполни 8 месеци ми беше воведено цело јајце.
Здраво мајки, прво ми е бебе па сакам да се информирам. Дали прво дававте сок или прво кашичка инаку бебето има 4 месеци и сакам да почнеме со вкусови?
Кашичка. Немаш потреба од сокови. Јас сок прв пат дадов сега скоро на 7 месеци, болен со температура беше, по малку цицнуваше и да внесува течност ми беше важно.
Жолчката ја давав преку еден ден, 1/8, 1/4, 1/2 па цела. Белката на два пати, 1/2 па цела. Зошто на 4 месеци да почнеш со вкусови? Не напредува?
Мислам дека членката мисли на течноста во која што се вари овошјето. Некои така даваат на почеток, иако не сфаќам зошто.
Rano ti e. Od 5 i nedela dve se pocnuva. I ne sokovi. Pedijatarot sto ve vodi ke vi kaze koga da pocnete spored toa kako napreduva, ne koga sakame nie
Go varis i blendoras so malku od vodata vo koja se varel ili pasiras so viljuska ama za pocetok jas blendiram so viljuska nekako parcinja mi ostanuvaat. Ne koristis sol ili dr zacin. Ponataka sekako ke go kombiniras so drugi namirnici. Inaku kompirot e 6+ meseci.
Да инстант млечните каши се со ад, и јас ја имав таа дилема, во вакциналниот пункт делеа рекламен материјал на хип, во таа брошурката си пишиваше дека се со ад
Може ли некоја мајка на 7++ да сподели што сѐ прави за јадење на малото? Што сѐ има пробано, некоја комбинација, рецепт..
Јас правам се и сешто тоа што имам дома во моментот. Компир, тиквичка, спанаќ. Ориз, тиквичка, спанаќ Ориз и спанаќ Сега плус кромид млад додавам, исто и месо, плус некоја капка маслиново масло пред блендирање. Палента со овошје. Палента со јајце Просо со овошје Просо со друг зеленчук на пр батат. Просо со друг зеленчук плус јајце Овес со овошје Гриз со банана и др овошје. Авокадо и јајце варено Ориз со банана и какао малку Од инстант каши имам уште малку ориз и гриз, нив за поручек ги давам претежно со овошје. Секакви комбинации правам скоро се јади по 1 тегле од 125г Ако нејќи да јади не нудам друго, тогаш ќе цица.
Може ли некоја мајка да ми пушти слика каков ориз користите за ручек, и какви житарки, немам уште земено и од каде? Бебе има 7+
Може ли слика од овесот гризот и просото да видам. Ич не се разбирам во тие какви да земам и уште немам дадено. Дали ако се исфрли околу устата малку како црвено рапаво значи дека е алергично на тоа што има јадено? Од време на време така знае да исфрли а многу се мачка додека ја ранам.
Може лиа мајка да ми пуштиш слика каков ориз користите за ручек, и какви житарки, немам уште земено и од каде? Бебе има 7+