Mozes urdata zosto da ne, bas e korisna mnogu. Jas ja kombinirav so palenta i jogurt ili k.mleko. Mn ja saka. @bella.s Zolckata stavaja vo zelencukovite kasicki. Jas taka davam.
И јас од утре ќе потквасувам млеко. Најдов проверен извор на млеко од каде ќе купувам. Ај и ти објасни ми како го потквасуваш те молам.
Леле мајки јас мислам дека се пореметив со ова што кога се воведува, најискрено.А бе колку повеќе знаеш и читаш...полошо е..Во сите групи различни табели, сите книги која од 1920, која од поново, исто различно.Педијатрите исто секој со своја приказна кој вика до 6 м.ништо, кој од 4 месеци почни со сокче...Хаос за една мајкина глава. Мада јас мислам битно е некои огромни киксови да не се прават.Во стилот гравче и леб од 3 месеца, цело јајце одеднаш, манџа со сите зачини и запршка од да кажеме 5 месец.Пак постепено да се воведува и да има некој ред.Мада не за сите нас мајки ова има исто значење... 100 пати го започнав постот нешто ми се избриша нешто додадов....и јас само сакав да се истажам
Јас ја печам, оставам да се излади и ја замрзнувам. После тоа вадам од вечер да се одмрзне и ја давам за појадок.
Го сварив млекото и го тргнав на страна да се олади. Кога стана млако, односно пријатно на допир, дотурив 2-3 лажичиња кисело млеко(павлака) на еден кг млеко, измешав и го претурив во пластично кутиче. Го покрив, завиткав и преку ноќ врз парното(на млако/топло, да стои). Другиот ден беше спремно за јадење. Немам правено, но мама ми кажа за урда треба киселово млеко да го сварам, и потоа да го исцедам со цедалка.
Урда мајка ми ми има правено од пресно млеко сварено и дур е врело оцет една лажичка. Ама ќе пробам и вака уште сме мали, ама добредојден е рецептов
Srcka Lalicka,Ti Blagodaram za odvoenoto vreme da odgovoris na moeto prasanje,no toa bebe sto imase pet meseci,sega ke polni 7 godinki,a popat rodiv uste edno koe ke polni 4 god.Ti se zablagodaruvam uste ednas ina odvoenoto vreme i ti stojam na raspolaganje ako mozam jas da ti pomognam vo odgovor na nekoi dilemi
Мајки за 10 дена правиме полни 8 месеци.Планирам да воведам млечни производи.Со што почнавте,колку често давате и дали секој ден давате.Колку оброци имате на ден на таа возраст и колку месо давате во текот на една недела?Позз
Кисело млеко,јогурт,кефир па несолена урда.Тоа беше мојот редослед. Давам секој ден како ужина млечен оброк. На таа возраст имавме 2 оброка,со трет(вечера) почнав од 9. Месо на таа возраст давав 5 пати неделно.И два пати жолчка(не се дават во ист ден)
Почнав со кисело млеко 2 дена за проба, па после и јогурт дадов. Додека не воведов јогурт давав кисело млеко преку 1-2 дена. Месо пилешко му давам еднаш неделно а телешко 3 пати во неделата .т.е преку еден ден давам месо. Кога не давам месо му давам цвекло, спанаќ и обавезно киноа, амарант или просо. Трет оброк воведов на 7 и пол месеци бидејќи ми делуваше гладен и понервозен. Мислам дека не згрешив, затоа што како воведов вечера така бебуш ми е посмирен и поубаво спие (да не го подречам )
Кефирот е од 8 месец? Ако да кој би ми препорачала да го проба? Сакав утре урда несолена да воведам како ужина со малку палента
Да да може од 8. Јас купен давам а некои габата ја имаат па сами си прават. Да ме утепаш сеа на фирмата не ми текнува во зелена амбалажа е.Го има по сите поголеми маркети, Јас со овошје го комбинирам како овошен јогурт и иде.
Мисс а како вечера што даваш,а ужини имаш ли и што даваш ако имаш. Јас за доручек давам овошна каша со житарка,а за ручек зеленчук или зеленчук и месо,ужина уште немам воведено.
Џој а овошниот како ужина ли го даваш,колку ужини имаш во текот на денот? А тој кефирот што го спомна мислам дека е Активиа.Значи месо и жолчка во еден ден не. Фала ти