Како вечера давам палента/овесни снегулки/леб со кисело млеко/јогурт, ноќна или житна кашичка на Хип во кутија. Ужинка давам сокче и 2-3 смоки лино флипс. Некогаш знам и малку овошје со плазма да му дадам. Но не гледам потреба сеуште за ужинка бидејќи убаво јаде оброци по 250 гр и сит е.
Јас почнав со кисело млеко. Јаде да речам неколку пати неделно. Баш денес за вечера беше кис.млеко, банана и овесни снегулки.сега. планирам и несолена урда да му дадам. Имаме три оброци дневно. Вечерата е многу помала, да речам половична. Ужинки уште немаме. Немало потреба. Цица меѓу оброците доста често, па затоа. Месо давам преку еден ден. Еднаш е телешко, па ден пауза, па пилешко, па ден пауза. Иако мисла почесто да давам телешко, да намалам на пилешко. Сакам деновиве мисиркини да му дадам. Жолчка дадов пред два дена прв пат, ја измешав во солената каша која беше без месо. Планирам жолчка два пати неделно да биде, во деновите без месо. И да почнеме со млечни малку повеќе, посебно за вечера. Инаку сме осум и пол месеци.
Да како ужина.Некогаш една има некогаш 2 ама има 18 месеци. Не е активиа туку збрегов. Месо и жолчка не во ист ден ради протеинската вредност
Цвекло домашно е од 6м, а купечкото е од 8м, спанаќот е потежок јас го дадов на 8ипол 9 месеци, дадов на 7м блитва прво...
Dali davate integralen ili bel oriz na 6-7m bebe? A koga zborite za domasno cveklo pretpodtavuvam mislite na svezo cveklo pa svareno??
Jas davam integralen oriz na sinko Inace ima 6ipol meseci. A za cveklo imame domasno od bavca vo selo. A se dava vareno na pocetok
E jas nemam od kade da zimam domasno od bavca ke mora od pazar. Kojznae kade i vo kakva pocva se rasteni ama i za golemiot se od pazar zemav
izvinete za latinica... ako uspeete da najdete gaba za kefir nema podobro. kupeckiot vrska nema so domashniot. od iskustvo velam. ako ste clen na domakinski muabeti pobarajte, ke vi podarat.
Dali ste davale Heljda na 6+, kako ja spremate i so sto ja kombinirate. Pedijatarot mi kaza deka moze megu prvite zitarici