Почнавме со пробување вкусови со зеленчук. Дали откако ќе ги пробаме сите предвидени намирници зеленчук да почнам да комбинирам пример комир и морков, или да поминам и овошје, па потоа комбинации? И ако има некоја членка што поминува низ слично нешто нека ми пише лп
Можеш комбинации и од одма. Јас само првите 2-3 ги дадов чисти, после си комбинирав. Ако сакаш веќе да ги осети чисти кога даваш прв пат дај ја чиста едно лажиче па после комбинација. Е сега зависи и колкаво ти е бебето. Ако си почнала рано терај си со вкусови, уствари ко шо те советувал педијатар.
Засега при пробување вкусови зеленчук сака. Со доручекот бидејќи ќе е овошје, нема да има проблем понатака со зеленчук, да не не го сака?
Ако јади се ќе јади, нема врска, со овошје почнав па јади се. Ќе му даваш доручек и зеленчук, 1 ден овошје, 1 зеленчук на пример. Ко ќе почниш и ручек ќе даваш сабајлето овошје, ручек зеленчук.
Со што давате палента од овошје? И дали откако ќе се свари се, со овошјето ја блендирате или само така ја давате?
Jas dur davam samo dorucek davam i zelencuk. Ponataka koga ke vovedam rucek zelencukot za rucek ke go davam.
Јас некогаш блендирам некогаш не, пр варам сливи, во истата вода варам палента и се заедно блендирам, исто и со јаболче така. Со банана не блендирам, пасирам.
Zdravo majki, od koga vovedovte meso i kakvo? Po kolku grama davavte i kolku pati nedelno? Vi blagodaram
https://lococroco.mk/produkt/shishe-silikonsko-za-hrane-e-90ml-roket-mint-kikabu/ Мислење за вакво шише со лажиче?
Јас воведов домашно петле од 7 мес. Давам само еднаш неделно бидејќи нема да оди во градинка и не го брзам со месо
А со нови вкусови да почнам од 6 месеци ? До тогаш овие да ги давам ? И дали е океј ако еден ден давам оброк овошје еден ден зеленчук па кога ке воведам втор оброк да биде доручек овошје ручек зеленчук ?
@lackygirl воведовте ли вечера? Јас воведов јајце, му дадов грчки јогурт, павлака си јадеше. Е синоќа ние вечеравме и он отвара усте и му дадов од оние хип како црцки што се ужинка како ли ги викаат си го изеде цело. Да не ми е гладно детево, а јас го чувам така Мене некако рано за вечера ми е планирав од кај 9месеци ама па ако јаде што да не
Како ви се распоредени оброците на 9 месечни бебиња што не одат во градинка? Ќе цица во 6 сабајле и до 13ч ќе бидам на работа.
Така направив во водата од јаболчето ја сварив превкусно беше ама он се утепа од гадење и кашлање дека му е грозно Некако успеав со оние шмукалчињата на Хип да прикријам да не ја осеќа на секој залак палентата. Не сака текстура никаква, од оризот исто се гадеше и се иповраќа.. не знам што ќе му правам, а толку лапаше кога пробувавме вкусови мислев јадач ќе е.. Некој совет?