Мајки почнавме да пробуваме вкусови, но зеленчукот не го сака, се мршти го плука,а овошните каши ги јаде.Денес пробав со батат,но пак исто не го сака.
Јас единствено јаболко варев и уште варам, а го давам и свежо од 7 месеци. Зависи што ќе јади. @Sofi.ja јас имам цели замрзнати патлижани од летото, такви почнав да ставам во ручекот.
Такви ставам и јас,ама во градинка има макарони/јуфки со доматен сос па сакав дома да му дадам да проба
Ставам малку маслиново масло во зеленчуковите каши од Кам. Од 7 месеци почнав. Некогаш путер малку ставам наместо масло.
масло ми се видело сабајле млеко не користам јас уште, а и мене ме интересира истото оти повкусни ќе бидат кашите, сега само со вода му правам. Јогурт имам даено ама не го сака.
Zitarki 6+ bezglutenski, glutenski 8+. Dorucek zitarka so ovosje, rucek zelencuk so meso, vecera mlecna kasa (prasa za ad). Ako imas vovedeno rucek mozes da dades na rucek sekako. Ama rucek se voveduva na 7+. Sabajle davaj si dorucek cela kasa ne samo edna lazicka. Edna lazicka kolku da proba nov vkus posle daj si ja kasata. Jas ne se vodam po toa tri dena po nekolku lazicki nov vkus, direktno si stavam vo kasata noviot vkus i taka davam obrok, ako ima nesto odma ke dade reakcija i ke znaes deka e od toa.
Zdravo Vo odnos na ishranata mi treba sovet za nacinot na podgotovka Dali ako utrovo sum podgotvila proso poveke, ama ne sme go iskoristile, dali go iskoristuvate istoto za rucek, so nesto drugo primer? Pls ve molam spodelete, na koj nacim se organizirate za podgvotovkata za cel den, dali se nautro spremate za da moze da prosetate, pa se da e podgotveno koga ke dojdete doma? Isto taka, dokolku podgotvite obrpk za izleguvanje, nadvor nekade da jade, a da ne e kupecki, na sto da se vnimava? Sega bebeto ke polni 7 meseci, se trudime da e pocetnicki blw, drzi sam pribor so raka, ama seuste e na pasirano Ne sedi stabilno, pa zatoa i ne forsiram i odam so baby steps Ve molam za sovet i iskustva
Дадов бадемово јас. Гледав доста рецепти за бебиња со ваквиве 'млека'. Гриз и сварив и додадов само банана. Сега значи дека сум вовела бадем, така?
Od koga voveduvate gluten(leb, biskviti, testenini) i mlecni proizvodi? Bebe mi e 7+ i dadov malku leb i biskvita hip gledam epten gi bendisa pa se mislam dali da e vovedam ili ushte e rano(inaku e slabicka i zatoa sakam da i davam)
Olesni si go zivotot i za izlaganje kupi si kasicki. Nisto nema da mu se sluci koga ke imas dve ili poveke deca ke svatis
Ако сме цел ден излезени и појадок и ручек и вечера тераше со купечки кашички . Сега веќе 15++ месеци се повеќе ја интересира нашето јадење од нејзиното. Се трудам бар вечерата кога јадеме заедно да е иста. За неа без зачини многу, за нас кој како си јаде и пак жива среќа е кога од нашите чинии ќе дофати храна.
Мајки скоро 4 месеци сме и денес педијатар ни кажа да почнеме со вкусови пошто со цицањево малце ми качува на килажа. Рече 3 дена тиквичка, 3 дена јаболко, 3 дена круша, слива, тиква итн. Што има сезонско ќе му правам, што нема на Хип кашичка. Совет со што прво да почнам, и ако јаде () по колку да давам за почеток грамажа. И дали купувате стандард од пазар, пошто реално нешто што не е прскано нема веќе. Исто така дали вода додавате или не, и дали купечка или од чесма? Thanks