Мајки, идеи за ручек за 9м бебе не јаде зеленчук воопшто па незнам веќе што да правам, може да ми кажете каде може и овошје да се воведе за вкус ♀️
Месо даваш? Пробај зеленчук со грчки јогурт да му даваш кај нас штом има грчки јогурт/павлака мав се прави се. Месо со зеленчук јаде моево ама пак давај овошје нека јаде нешто, прави палачинки, мафини, проја јас знам да му направам, за да смени
Здраво, утре сме на ревакцина, рота.. Дали оброк да и дадам од сабајле како што и давам? Прашање ми е поради ротата..
Здраво мајки. Бебе е 6,5 м и сакам да ве прашам кога воведување цреши вишни или јагоди, гледам сега ги има и како ги подготвувате. Мислам дека е рано за свежи, а сакам да и дадам. Фала ви на одговорот
Јас па баш обратно мислам. Пред 5-6 години се форсираше давање на 4 месеци,сега се повеќе се препораки за од 6 месеци. Што секако е најправилно според мене,а и според наука богами Нема потреба од форсирање цврста храна пред 6 месеци,без претходна потреба за тоа. Млеко е секако главен внес на бебе до годинка.
Јас се водам по Бебе готвач и според него цреши и вишни се од 7+. Јагоди после годинка. Вишни и цреши можеш да блендираш со банана.
Според апликацијата се дава свежо, а не се сеќавам како правев со првото. И мене ме интересира од кога може свежо да се дава, нека кажат поискусни.
Каква хранилка имаш јас никако да се одлучам што значи сепак ке биде од оние статичнитр без наслон за после 6 мес што се
Не сака јогурт се мршти само, мислев со јаболко да пробувам, ништо не сака од ручек што има зеленчук незнам што да правам стварно мака мачам ♀️
Еве само што ми врати педијатарот, свежи може после 7+ ама јагоди, малини капини... не, тие после годинка
Дали на утро кога ќе стане мора да има оброк млеко? Некако мојата не сака многу млеко од сабајле, повеќе прифаќа кашичка. Станува околу 8 и 30. А последно пие млеко околу 2 часот. Исто ме интересира од понеделник ќе и воведам и ручек. Ако доручкува 8 и 30, следно околу 11 и 30 млеко, па околу 14 и 30 часот да е ручек?
После 6 дадов вишни, малинки (домашни ми беа замрзнати од летото), јаготки сега дадов пре 9 месеци бидејки сега имаме дома свежи, секој ден му давам. Моево не сака јогурт, павлака, ручекот го сака со месо, кога е посно јади ама не со мерак ама пак јади.
Мајки моево сега почна да јаде за ручек 125 ГР одприлика сега сме 6 месеци Сат после јадење пак бара млеко и пие колку и фа му направам Матичниот вика давај колку што бара си знае тој Ве молам да споделите искуство како ве советуваат вас П.С на адаптирано млеко сме
На доење сме. За доручек јаде каша овошна 125 г, исто после саат бара да цица. Се немам консултирано, но му давам, не го оставам гладен. Обично цица на 2 саати.