Jas go koristev priborot na tommee tippee go ima vo zegin i se so prifatliva cena.Na rabota sum pa ne mozam da ti go slikam no sigurno ima sliki na net od nivnite proizvodi,pobaraj. Od strana na sisinja gi koristev na nuk i avent. Jas pocnav od 6 mesec so dohrana no cim si resila vnimavaj dnevno da vnesuvate samo po 1 namirnica bilo za sokcinja,bilo za kasicki da si bides sigurna deka bebceto ne e alergicno. Koga ke znaes deka dobro prifaka nekolku namirnici togas ke moze da kombiniras kako jabolka i kruska.. I izbegnuvaj kupecko,osven koga patuvate. Sin mi gi sakase i kupeckite sokcinja isto i kasickite no samo ovosnite,zelencukovite bea uzas.
Nema pravilo kade ke se nafrla kaj mene sin mi po celo telo se nafrla od jajce i toa prvpat mu dadov na godinka
Pocekaj barem do 5 mesec, mozes od kruska da dades no vo nikoj slucaj mandarini,portolal, limon..ke se nadrazni zeludniceto. Ako imas mleko ja bi te sovetuvala da pocekas so dohranata. Sepak ti si znaes najdobro.
Mene sinot od Ad mleko se nafrlase samo okolu ustatA wretka alergija, bo mn macna, obrni vnimanie kakvo mleko pie
Од лажички имам на нук (силиконски) и на babynova од ДМ пластични. Садови посебни немам. Му правам во обичена чинија и ставам во тегличка од готовите каши, чисто да знам количински колку изел. А во последно време и тоа веќе не мерам.
Sokcr od morkov mozes svezo da go izrendas na sitno i da go iscedis preku gaza Najubavo i site vitamini gi vnesuva taka. A za pribor za jadenje jas mu zemav na sinko na nuby od toa laziceto sto menuva boja na topla hrana
Јас купивав од село од кај стрико на мм,ама зимава слабо неселе кокошките и тоа што го имаа за ни чуваа.Се познава домашно јајце и од овие од фарма.Ама ете јас си направив проблем после паузата не сака син ми никако да проба.
Јас зедов на Томи Типи тањирчиња. Одеа две во комплет, со капаче и лажичка. Тањирчињата и капачето се супер, лажичката не ми се допаѓа ич па затоа зедов од DM на baby love 5 лажички во комплет. Еве слика од тањирчињата
Да де, и јас сто луѓе прашав сите викаат зима имаме многу малку и тоа само за себе. А на пазар тезга домашни, мислам не зезај. Па на ФБ нарачка да си направиш колку сакаш. Мислам не ми е за пари, ама нема поента.
И јас дадов купечко јајце.. Ама ја познавам жената, мајка и беше воспитувачка на син ми во градинка и ми велеше дека тие им се се контролирани јајца. Сега не одат кокошки по трева, ама не ги ранат со хормони барем. Па ете и верувам. Во моментов немам друго. Јас па како мала бев алергична токму на домашно јајце, а на куповно не. Сепак кога свекрва ми ме снабдуваше порано со домашни јајца само такви му давав на син ми, а јас јадев куповни. Од домашни ми се гади.
Kolku najdolgo odnapred go spremate obrokot za bebinjata. Jas poradi toa sto iskacam da go zemam golemiot od gradinka i sedime nadvor nekoj saat pa moram odnapred da i sprea i stavam vo teglicka za nadvor. Znaci stoi moze i do 3 saati nekogas. Se nadevam ne e mnogu
Fala mnogu i uste nesto, ako stavate ad mleko vo kasickata kolku moze da.stoi?? Vtoro dete ama posle 6g sve sum zaboravila kako prvo da mi e ☺
Dokolku e vo frizider sigurno moze da stoi poveke,1 den mislam nema da se rasipe,bilo ovosna bilo so mlecna.Inaku mislam ne e vo red da stoe poveke od 2h na sobna temperatura. Jas retko na sin mi mu davav jadenja sto stoea poveke sekogas pravev svezo za da mu davam. Koga trebase nekogas da patuvame,pa i da setkame si kupuvav gotova kasicka.Posigurno mi bese.