Ад не стои повеќе од два часа.Значи зборувам за приготвен раствор(вода плус ад млеко).Добива мн грозен мирис колку повеќе седи.
Da za AD znam deka treba odma da se konzumira hranata.Nemam iskustvo so AD jas samo od moeto mleko pravev do godinka a posle vovedovme kupecko no ne sakase nikako da gi jade.Den denes ne pie mleko,samo jogurt.
So detergenoto na Nuk gi miev prvite mesec-dva okolu 300den mislam bese pred 3 god,sega ne znam,posle so obicniot sto gi miam i nasite sadevi.
Jas vo 5m picnav so probuvanje vkusovi po malku i fo kraj ba mesecot recisi po cel obrok. Na 6m i po preporaka na doktor pocnav da voveduvam vtor obrok. Sabajle ovosni kasicki so ad mleko a ke pocnam i so nekoi zitarki poleka a na rucek zelencukovi isto so zitarki za zal zelencukovite nesto ne mi gi saka mnogu. Za tret obrok t.e. za vecera pedijatarot me posovetuva da pricekame znaci nekade od 7m da se navikne stomaceto na poveke hrana.
Zavisi koga ke pocnes so zamena na obrok. Jas pocnav pri kraj na 5m da mu davam da probuva vkusevi i so polni 6m mu vovedov eden obrok odprilika 14h/15h mu davam ili ovosna ili zelencukova kasicka. I spored mojot redosled so 7+ planiram da mu vovedam i vtor obrok
Кажете ми од кога може да дадам. 1. Какао 2. Цимет 3. Путер Мислам дека со нив ќе ја убијам монотонијата на кашичките. Со првите две на овошните, со путеротна зеленчуковите. Инаку врти врти се исто му доаѓа.
Namesto kakao,koristev rogac od 8. Cejlonski cimet od 7. Puter nesolen od 6,5. Vo ovosnite mozes i kokosovo maslo.Jas od 6 davav.Isto i maslinovo od 6. P.S.Togas jas gi vovedov.Nekoj preporacuvaat podocna,konkretno za puterot.
Давам кокосово и маслиново. Туку викам ај уште нешто ново. Ние сме 8 и пол. А тој цимет што е различен и каде да го најдам? Фала
Мајки ајде ве молам мала помош. Од 8 месеци ќе воведам млечни производи и ме интересира нешто,ќе ми дадат младо несолено сирење и несолена урда.Дали смеам да давам пресно младо сирење и урда на таа возраст. И од кое кисело млеко и јогурт сте најзадоволни,мислам на која фирма? Фала ви
Свеж, исецкан на парчиња. Најдобро на 8м да почнеш со кисеко млеко и јогурт, може и несолен путер, а урда и сирење после нив, значи кај 9-10 месеци. Од технолози имам слушнато дека најубави се производите на Бучен Козјак. Само на оваа фирма киселото млеко има сеуште кајмак.
И јас имав слушано позитивни работи, но син ми само од Бучен Козјак имаше реакција, се зацрвени околу устата додека јадеше малку леб со јогурт. Претпоставувам користат некој прашок, бидејќи единствено од тоа и од Хип кашата со житарки што се спрема со вода (во себе има АД) појави алергиска реакција. Инаку од Суташ и од битолскиот нема гајле.
мајки од несолена урда два пати дадов, два пати ми поврати... и сега незнам дали и несолено сирење да дадам... сте имале вакво искуство?
Ние сме 8. До сега кисело млеко и јогурт има пробано. Од се до сега што јадел најмногу сака кис.млеко. можам да го удавам во него.. Сега планирам несолена урда. Сирење малку понатаму. Ама младо ја не би. Ни ние не јадеме младо сирење. Некако не ми е сигурно. Знам тоа треба да отстои. Инаку кисело млеко јас поткиселувам дома.
Jas koga pocnuvav so mlecni proizvodi za golemiot bidejki nemozev da najdam mlado nesoleno sirenje i po preporaka na prijatelka mu dadov mocarela. Ne se sekav tocno na kolku meseci. Eve go 6god ima i uste od sirenja samo mocarelata ja saka. Zdravje kiga ke stigne na red i malovvo za sirenje ke i dadam mocarela