Ubavo ti rekla, ostaj ja ti modava glej si zdravje na dete. Mango papaja neka si jadat vo Afrika, daj jabolce, sliva i slicno se znae za sto imame geni nie. Ke si jade mango koga ke porasne.
Сабајле доручек како што си даваш следно ужинка овошје како шмукалчињата или само банана,праска итн па ручек па после тоа пак даваш ужинка е сега дали млеко или пак овошје ќе дадеш е твое. Јас сум давала само храна со првото од 9м зошто престана да пие млеко преку ноќ па морав да ја воведам и вечерата.
Жолчка+ банана Жолчка+компир,пиперка Жолчка+ориз,спанаќ,кромид Жолчка+модар домат,тиквичка Жолчка со палента, путер, к.млеко Жолчка+ориз,брокула
Последните две три недели веќе легнува покасно навечер. Појадокот му е околу 9 30. 11 30 прва дремка со 120мл млеко или 150 ако не јадел убаво зошто овошните каши некогаш не ми ги сака. 14 до 15ч ручек. 16 30-17 втора дремка пак со 120мл млеко. Во овој период знам да дадам малку овошје или 3-4 смоки. 19-30 вечера 21 30 легнува со 210-240мл млеко. Ноќеска околу 3-4 пие уште 150мл млеко и спие до 8, 8 30. Вашите пијат ли млеко преку ноќ?
Јас еднаш и дадов нутрино,некој и имаше донесено и случајно лизнав ,божем чоколадо јадеш Баш и јас прочитав состав,крш.
7 ипол месеци сме има 2 оброка,доручек и ручек,доручекот е житарица со овошје,е сега прашањето ми колку пати во неделата да има месо за ручек,имам воведено и полешко и телешко
Ние фамилијарно не сме љубители на месо и не јадеме секој ден. Јас практикувам во една недела да има еднаш пилешко, еднаш телешко, 2 пати јајце, еднаш леќа, другото само зеленчук..
5 дена треба да е месо 2 дена веге. Секако зависи ти како сакаш строго правило нема. Им требаат протеини за градба на мускулно ткиво. Пробај и мисиркино дај. Јас земам на цекин од кам ама гледам да е тазе па го замрзнувам секако 5 парчиња се поделени.