Мила а да пробаш малце кога јадете со маж ти да ве гледа? Моево 2 недели пред да почнеме вкусови си го стававме до нас и ние јадеме па јас му правам мммммх вкусноо и џвакам пред него (колку и да звучи и изгледа дегенско) па кога почнавме некако убаво прифати, се подава по лажичето го фаќа става сам, кога полнам од тањирче рипа среќен вриска, верувам дека нема секој вкус да е ваква реакција ама пробај не губиш ништо. А да и со мм како дегени си даваме демек и нас да јадеме и ммкаме Не настапувај со нервоза насилно да му викаш. Пробај полека дај му нека го пофати лажичето тањирчето, па и нека направи лом (вчера моево во морков беше цел) ќе си лапне прстиња ќе му се види може интересно. Ова ми текнува само, поискусниве може ќе дадат попаметен совет
Isto i nie pravime ko Feniks koga i davam da jade jadam i jas stavam vo nejnoto tanjirce nastrana i od tamu si zimam i jas i ne ko e gladna bas epten posto togas ic neke deka so mlekoto e polesno samo vlece, i davam primer pred da legne mleko i posle saat vreme hrana i obavezno stavam nesto ovosje deka samo zelencuk nekako treba mn molenje za da jade. Denes i dadov za proba grcki jogurt samo mi se mrstese deka ne i staviv nisto nemav spremno za so nego ama pak si lapna nekoja lazicka
А бе со маж ми ретко кога заедно јадеме заради работата или ако е дома еден јаде друг чува дете. Пробував така демек јадам од капичката негова ама не бре брате. Мислам дека е кашастата структура проблем, се гади инстант кога ќе ја проба
Јас во нутрибулет ставам се. За да биде мазно блендирам повеќе време. Пилешко да не се замарам земам тегличка од холе 2 дена јаде и тоа е мазна текстура ама густа.
Можеби не му се свиѓа структурата. Пробај лино смоките да ги дадеш види дали стиска со заби, грицка. Можеби не сака мазно блендирано сака со парченца.
Нешто пред 8м. Правам палачинки за бато, па и давам и на неа. Проја, соленка . Се што сметам дека може да џвака и нудам. https://www.instagram.com/maliotgurman?igsh=MWZoMDhmY2MyZzV3cQ== Рецепти си наоѓам по инста.
Мајки имам 3 -4 кг круши домашни непрскани, дали и како може да ги складирам за бебо да си имам? Зошто вака ќе скапат
Мајки на бебиња кои тргнале во градинка на 8 месеци... Како ги воведувавте оброците и како се справувате со тоа што во градинка даваат манџи уште од 8месеци во кои има сол и намирници кои не се баш за 8 месеци? Ви благодарам.
Прифаќаме дека така мора и тераме Шала на страна, не ми беше сеедно, ама гледав барем за викенди и вечерата дома да му е како што треба. Како за сите, така и за него, тоа е. Напоменав само дека јајце немавме воведено, да не му даваат и толку беше.
Тоа што се прави за бебињата и др деца не е иста храна т.е.за бебињата е без сол барем во нашите градинки, а верувам и во сите други. Ако не е детето алергично на некои намирници нормално ќе си ги конзумира сите. Мојот немаше пробано грав ниту пак јунешка кртина па таму пројаде. Едино имаше реакција на портокал па му тргаа од родендени сокчиња само со јаболко или праска па кога ќе им даваа ужинка сок од портокал он си го пиеше сокчето што му е тргнато.
Лубеница и диња кога воведовте? Бидејќи сега им е сезона не знам дали да чекам да наполни 8-9 месеци или да дадам, за некој ден правиме 7
Dinja veke dadov so tie od dm kako cucla na 5meseci i 4 nedeli taka nekako sega im e sezona i najgolem del e voda od niv
Како ви е редоследот со доручек,ручек и млеко,вечера сеуште нема кај и да е треба да воведам И дали имате некоја ужинка и каква Некако многу блиску ни се доручек па млеко па ручек па пак млеко,на колку часа одприлика давате
08:00 доручек палента со млечно(јогурт, к.млеко, сирење) 150гр до 200гр 11:00 млеко 150мл вода 14:00 ручек зеленчук со месо 250гр до 300гр 17:00 ужинка овошје 120гр 20:00 млеко 180мл вода Овој месец ќе воведеме уште една ужинка сабајле место млеко. Здравје од септември вечерата ќе и биде во 17 часот и млекото во 20часот зошто ќе почне во градинка.
Читам им давате сезонско овошје во тие како цуцлички шмукалчиња, освен Дм, каде има на др место? Сакам да и земам...и како ставате, блендирано или ситни парченца?