Јас комбинирам месо, компир или батат или ориз, а дополнително ставам малку морков или пашканат, тиквица, пиперка, кромид..
Сечам дел од околу 2-3 цм и го варам заедно со се'. Ако после варењето излезе лушпа ја тргам па блендирам.
Месо со зеленчук се дава било каков. Само не се комбинира со друго млечно пример со јогурт,павлака итн или жолчка.
Dali i kaj vas ko ima zelencuk za rucek jadat pomalku imeno ovosje i zitarka jade po 140 nekogas i uste bara a za zelencuk edvaj 80 grama pretpostavuvam ja drzi poveke ama strav mi e da ja teram da jade da ne ja prejadam? I nudam posle nekoe vreme pak i pak do kaj 50 60 gr i dojaduva. I sto pravite ko vi namaluva mlekoto vo periodite ko vi doaga menstruacija, pijam isto se i voda i caj ama pocnuva da podnamaluva ne sakam da bide gladna dali da nudam poveke pati cvrsta hrana ili kako?
А доколку за доручек имало жолчка, за ручек се дава месо? И дали случајно има ограничување во текот на една седмица колку пати што се дава?
Па прво се дава осмина да се види па ќе зголемуваш за 10 дена треба целосно да биде воведена. Еднаш во неделата жолчка ќе даваш кога ќе прими цела 5 дена месо и 1 веге.
Јас негде после 5 дена дека не фати викенд да не давам нов вкус иналу педијатар ми рече може после 3 дена
Jas vo ponedelnikot i dadov prv pat vo kasicka kupecka 2 dena davav a sega za sledna zemav od mesarnica si najdov ubavo parce pomalo go svariv i podelov vo zamrznuvac za naresni patevi
Препорачливо од 6 месеци а ако има потреба (бебе не напредува) и од 4месеци има мајки овде кои почнаа
Колку треба да има од прилика кг на 4м успоредба со тоа што мојте близнаци се родени 2330 и 2850 кг Сега се скоро 3 м И имаат 4010 и 4680 кг . Се си мислам од 4 и јас да почнам да ги дохранувам. Бидејќи повеќе се молзам од што цицаат.
Мила нема некое универзално правило, треба на 6м да ја дуплираат родилната,велат дневно по 21-24гр е минимум кој треба да го достигнуваат. Моево пример качуваше по малце од 4ти месец но во долна граница 500гр месечно па докторката ме смири да не брзаме (јас едноставно не бев за дохрана од 4м) и на 6 веќе навистина си ја дуплираше бебе плус е подолг па си е таман здраво среќно бебенце, не дека немам млеко туку не е јадач моево и е 300на саат. Ќе ти кажува педијатарот кој ги следи