Poveli majka moze ke ti zavrsi rabota tabelava, ja spored nea go hranam Sokovi i ja izbegavam probav so onie na hipp ama ne gi ni saka da gi pie pa ne go forsiram Poveke gledam voda da pie da se hidrira zasto e prezesko
Pred 2 nedeli nekade dadov grcki jogurt mi izreagira na atopicniot dermatit jas mislev deka alergija no dr mi rece deka ne e sega dadov na hip nokna kasa so biskoti isto i od nea ima reakcija nekoka so slicno iskustvo dali pominuva ova ili ne?
Можеби му е топло на бебето затоа станува.Не стануваат ноќе само од глад.Мојата е 3 години па сеуште се буди ноќе и бара вода неколку пати.
Da i jas taka mislev nudev voda i ja prezaspivav bez da i dadam mleko ama pos 15 mkn e budna i se si ispiva ko pocnav pokasno da i davam kasa pomalku stanuva i poveke svrzuva son
6 i pol meseci vkupno hrana mi jade okolu 250-300gr maks na den toa bi mu doslo 2 2 ipol obroci, znam deka ne se slozuvaat mn so mene ama od start i davav nekolku pati na den taka mi bese od pedijatar nalozeno, i davam po 3 pati dokolku ne izela 130 gr za obrok a dokolku gi izela togas gledam i spedniot ako i e 130 ne davam 3 pat ako ne ja nudam pak so hrana. Nekogas jade poveke 150-180gr nekogas pomalku u sekoj slucaj kolku saka tolku. Inaku mi pojavi reakcija od noknata kasa najverojatno deka ima gluten, so pcenica bese a ona ima atopicna koza taka da ke pocekame za pak da jademe biskoti
Мислам дека количински е доволно толку храна колку што даваш. Сепак игра улога дали е на доење или е на АД. Бебето ти е мало за да го ограничуваш во пиењето на млеко зошто тоа е главен извор на нутритиенти до 1 година. Ако пие до 1л дневно е во ред (АД). Ако пие повеќе од литро тогаш воведувај оброци. Еве ќе кажам за моето иако јаде 3 оброка на 11 месеци и има и мали ужини, тој си обожава млеко и уште си пие. Дури знае и преку ноќ да се разбуди еднаш за млеко.
Na majcino e izmolzeno, probav da nudam voda ili namesto 100ml ko sto pie noke na stavanje da i dadam pomalku mislejki deka se budi od navika posto e vo isto vreme, no sepak izleze deka e gladna koga i davam pokasno kasa spie mn poubavo samo 3 pati stava inaku po 5 6 pati stavase.
Мајки дали е нормално бебе при воведување на цврста храна да има проблем со потврда столица? Бебе некогаш на 2 3 дена кака т.е подолг период така ама сега кога пробува нови вкусови знае некогаш многу да се мачи да напнува дури вриска при напнување кога пробува банана, сладок компир... се вознемирив скроз прееска си се искака еве сега се мачи после кашата а пробува по 3 4 лажички...што да давам да му помага за полесно? Страв ми е да не му бидне нешто се вцрвува скроз во фаца не дише додека напнува...
Normalno e, ne se nauceni na pocvrsta stolica. I mojov mozebi 2-3 nedeli potesko kakase, sega se navikna. Ne davaj po red sladok kompir i banana, posto i toa i toa znaat zapek da napravat. Sliva, krusa, praska, pomagaat za digestija. Na Hipp instant oriz i pcenka, a na Holle mix oriz,pcenka+proso. Zasega samo toa imame vovedeno.
Не не, не ги дадов еден по друг имаше измеѓу 4 5 денови ама језа ме фати колку врискаше Мм решен немал да му дава веќе цврста храна Се надевам ќе се оправи, утре ќе дадам нешто од тие да си касне пак, а планирав брокула или карфиол за прв пат..
Мајки колку време може да стои зготвено за кашички? Пример пред да излеземе да сварам и испасирам па да му дадам на плажа после 3 4 ч пример зошто топлото ќе си држи па таман ќе подолади?
нормално е, не се научени на потврда столица, а ни ние бидејќи допрва ќе почне да смрди и да менува форма/боја. банана предизвикува запек, пробај да даваш слива, тоа олеснува запек. исто и син ми станува цел црвен додека кака, нормално е.
Па сега дека почнуваме ние и допрва мора да ги поминеме сите овошје/зеленчук и затоа дадов малце...вчера сладок компир Штом е и кај вас добро се смирив малце Фала мајки