Majki samo avokadoto i bananata se davaat svezi taka? Imam citano samo za tie no me interesira za cveklo dali mozam svezo da dadam inace na 11ti pravi 7m Dosega imam dadeno: Jabolko, krusa, sliva, banana, tikva, morkov, kompir, palenta, oriz, paskanat, brokula, i luk. Sto mozam dr da vovedam? Planiram utre avokado pa cveklo i sl ne mi pagja na pamet
Банана и авокадо да свежи, ако авокадото ти изгледа тврдо еден ден, два остави го на собна температура да омекне... јас имам правено и печено овошје со цимет, меѓу кое и банана, приметив печената банана не ферментираше, а постои едно пола саат блендираната каша. Цвекло имам дадено сега скоро да пивне малку сокче со цвекло, мандарина, јаболко... ама моево е скоро 11 месеци ако имаш домашно цвекло може мислам да се даде свеж сок, а ако не е домашно цвекло ни варено не се препорачува до 8ми месец
Мами засмех сум има некој работи кои незнам што се ѓи немам користено во мојот живот. А читам ѓи давате на вашите малечки па затоа помош што се и каде да ѓи набавам..Батат киноа
Слаткиот компир е топ, има многу убав вкус и син ми си го јаде. Киноа набави денес мм едно пакетче на виталија. Мислам дека во секој поголем маркет го има. Па сега ќе пробуваме. Еве нешто за слаткиот компир http://doktori.mk/element/view/4db304fe36712/sladok-kompir https://mk.wikipedia.org/wiki/Сладок_компир Еве нешто на фемина за киноа http://www.femina.mk/рецепти/намирници/киноа-златно-зрно-за-одлично-здравје
Mi treba sovet od majki sto dojat i se veke vrateni na rabota. Maloto mi e 6m koga ke pocnam so rabota ke ima skoro 9m. Momentalno mu davam 2 obroka so cicanje izmegu. Uste malku ke pocnam i so tret. Sto im davast pomegu obroci na malote tie sto vi gi cuvaat koga ste na rabot kako zamena za doenje? Za izmolzuvanje ne sum mnogu mi e toa macno i bolno. Na golemiot mu davav po malku ad mleko posle 7m ama on ionaka pocna da namaluva so cicanje a malava mi e epten cicalce ☺mislam deka mnogu ke i fali toa dodeka sum na rabota
Јас имав воведено млечни производи па му даваа малку кисело млеко, или нешто како ужинка. Откако се роди ниту се имам измолзено, ниту АД му дадов.
Измолзување со апарат не е воопшто болно. Ако имаш млеко ќе си тече топ. Има електрични апарати на медела (двојна пумпа) и за 15минути измолзување имаш оброк. Малце е скапа но ако имаш финансиски ограничувања можеш и да позајмиш. Мада на 9ти месец навистина може да му воведеш и млечни производи па ништо од ова да не е потребно.
Кажи ми што од млечни даваше на 9 месеци. Ние сме иста ситуација. Уште месец тргам на работа. До сега кисело млеко јаде од млечни. Што друго може за ужинка.
Кај нас нема,сеуште не сум дала но планирам да потфатам од к.млеко дома. Несолени кај нас нема ни сирење ни урда. Имале мал рок на траење и не носат. Замислете и батат не носат. Сакав да ве прашам за мисиркино од каде набавувате и риба каква? Уште малку ќе сме полни единаесет.
Misirkino jas kupuvam od Vero,bas vcera nabaviv i misirkino i telesko,misirkinoto e 500 gr pakuvano,svezo,jas go delam na parcinja i si zamrznuvam Riba dadov prv pat pastrmka
kaj sto ziveam ima ribarnica ,toj stalno nosi taze pastrmcinja,pa od tamo kupiv,do dusa ednas i dadov samo,nemase nikakov problem
За ужинка јас давам јогурт со овесни/јачменови/пченични снегулки или палента со несолена урда. Некогаш и смоки лино со јогурт.