Мајки вчера бебе се измачи со запек, едвај успеа да се искака па денес ми е страв веќе да давам каши ама мора. Прашање, дали (денес сакав да воведам ориз) да направам со тиквичка,брокула и да додадам јаболка или круша?!?! Знам нема логика ама страв ми е од запек пак многу беше жален колку плачеше додека какаше на 4 пати
Мајки кога давате млечни работи на бебината како ги комбинирате? Од млечни имаме воведено јогурт, к млеко, изварка Дајте ми идеи и за друго млечно што можам да воведам и какви комбинации давате
Не сака да чуе..како се не пробав да дадам едвај 1 лажиче, не сака вода, не сака чајче, мешам 10мл сокче со вода да го прелажам не и не..па додавам во кашите, дали да растворам чајче па од тоа да ставам во кашите пример?
Се искака од 4 сабајле до 12 4 пати... ама беше жално за гледање јас не знам како можеше од завчерашната каша толку мака да види, морковот а го комбинирав демек... денес му дадов брокула круша и тиквичка.. утре ќе дадам слива, можам пример со она пченкана како палента или киноа просо нешто?!
Морковот знае да направи запек. Киноата на мојата топ и делува така да можеш со слива. Да пробаш со чапка обична да пие вода?
Колку киноа да направам како и која? Ќе пробам баш...прееска со клунче ама што капе пивна некоја капка на сила.
И кај мене не сака вода да пие, пробав со водата од овошјето шо се вари не сака, чај купив плука и на крај почнав вака да и давам и пие по 10тина милилитри. https://www.instagram.com/reel/CiViudavU9W/?igsh=MWcwZDU4MGIxOXB6ZA==
Majka dali imas probano da mu davas cucla ta sto e so dupki ima od babylove vo DM na primer da napravis pogusta kasa domasna ili kupena da stavas vo cuclata i taka da mu ja davas moevo nesto sto nema da mi jade na takov nacin jade mislam deka sakat samo da istrazuvat so prstinja so raka
Има ли некој што вовел јајце цело наместо прво жолчка неколку недели, па чекал за белка? Гледам блв скоро сите дечиња јадат омлети и слично со цело јајце, а се малтене 2 месеци постари од моево па ме интересира рано ни е за јајце нас ама има многу повеќе опции за оброци кај што може или треба да додавам јајце, па сакам да знам и вие кога и како по кој редослед сте го воведувале?
Малово пие по 150 мл на оброк, има 3.5 месеци. Од кога би било најдобро да започнеме со кашички? Педијатаров ми е на одмор, а нареден месец сме на контрола. Со полни 4 или подоцна започнуваат со пробување кашички?