Чашка за ракија и да го научиш живели да прави. Моево чашката ја држи со две раце и со сите оди да прави "лилили" и пивнува после секое чукнување
Ехее ко што сме цела фамилија ракијаши - најголемо достигнување хахахах Твоето кога научи? Да не сум многу офф топик - круша,праска и слива направив многу па остана и за утре ја затворив врела во тегла одма, смеам да дадам од фрижидер утре или не дека е стоено овошје?
И јас давам, некогаш и намерно од вечер варам, за сабајле готово да е, само блендам и житарици додавам и одма надвор да одиме.
Ми треба совет како да припремам и замрзнам сезонско овошје и зеленчук. Ќерка ми ќе почне со вкусови во зима, па многу избор тогаш ќе нема...
Овошјето го мијам, сецкам и ставам во ќеси за замрзнувач и го замрзнувам. Зеленчукот исто, освен блотва, спанаќ, брокула и карфиол кој претходно би бланширам во врела вода. Ги исцедувам и ги пакувам во кесички па во замрзнувач.
Со цел да си олеснам, го варам секое овошје посебно, го блендирам, поголемиот дел го ставам во замрзнувач во калапи за мраз, а остатокот давам за јадење. Кога сакам да извадам од замрзнувач вадам одмрзнувам и правам секакви комбинации. Не сум имала проблем до сега.
Јас во пилешка супа. Крилца, целер, пашканат, морков, магдонос, и пошто глутен сеуште не сме вовеле, наместо фиде, ориз ставам (Иначе има и безглутенско фиде ако,сакаш баш супа, пченкарно и слично).
Da prasam koga ste pocnalr da voveduvate mlecni proizvodi primer jogurt,siranje,urda dali ste kupuvalr kako za nas sho si kupuvame primer bitolski jogurt
За битолското сите викаат е најлошо, овде прочитав бучен козјак и алпско подобро. Урда онаа на Хомоље од Кам, сирење не знам кое јаа со гр јогурт почнав, следно јогурт па урда 7+ дадов
Бебе ќе почне со дохрана во ноември и поучена од голмава кога почнуваше во зима и немаше свежо ништо, сакам да си замрзнам овошје, зеленчук од сега. Замрзнав сливи и тиквица. Дали некој замрзнувал праска и кајсија свежа и грозје и дали личи на нешто откако ќе се одмрзне?
A Dali edna kasicka koga pocnavte so vkusovi ja delete na dvapati ili? Vtora nedela pocnati so kasicki. Dosega samo nasabjle po 3 4lazicki max. Soveti?
Od kupeckite, da, mu ja davav dva dena. Duri i ostanuvase. Pisuva na sekoja kasicka posle otvaranje kolku dena moze da se cuva vo frizider.