Јас просото го давам најчесто со зеленчук. Пример просо,морков,брокула и парче бифтек Просо,морков,тиква,пиперка,маслиново и печам . Го воведов од 6м.
Месо како се почнува да се дава? Исто како другите вкусови да давам два три дена по малку да проба или можам да дадам на пр готова кашичка бидејќи другите зеленчуци во неа веќе ги има пробано. И дали има врска дали ќе почнам со пилешко или телешко?
Ај пак тебе да те препрашам дека да не беше ти за семолината немаше да знам дека сум утнала Ова што е 100% пченка на хип, од 8 месеци е тек? Пишува 6+ на кутијата.
Fala majki isto ve molam za idei kako da vovedam jajce odnosno zolcka . So sto da kominiram prvata nedela treba samo po 1/8 da davam
Јас ја давав со јогурт или со што и да е може и кашичка некоја саамо да е течно дрка жолчката се лепи за непцето, ама не цела недела 1/8 него ден, наредната дрн 1/4 и зголемував дека ако терав цела недела месец ке фати брз нов вкус само со жочка плус ако има нешто на ронка појавува нрма потреба од толку мн време бар така ми кажа мене педијатар
Мајки дали кога почнавте со вкусови дававте 3 дена зеленчук па после 3 дена пак зеленчук или пак овошје?
Jas davav mesec dena zelencuk pa pocnav so ovosje. Vikaat deka poveke gi sakaat slatkite vkusovi i ja napnav so zelencuk. Duri i brokula samo mu dadov. Sea za sea neam nekoj problem se si jade bebe
Јас почнав со овошје, ама зеленчукот повеќе го сака. Можеш наизменично да даваш, не е никаков проблем. Пак по бебуш ќе видиш што повеќе сака, индивидуално е.