Здраво мајки. Бебе е 10 м. Уште не сме вовеле цела жолча. Стасавме до пола, и неколку пати ми ја повраќа. Дали некоја се соочила со нешто слично?: Веќе некое време не ни пробувам да давам, си викам нека помине жешкото па пак да пробам.
Земав телешко за да проба бебе, дали да го смрзнам вака свежо или да го сварам цело па остатокот да го смрзнам?
Јас го варев цело и на мали порции по околу 30гр варено, со дел од водата каде што се варело замрзнував.
Zdravo majki, So sto moze da se kombinira amarant i griz od spelta. Nikogas nemam probano , na google i nemozam da najdam nekoj recepti
Немаме уште пробано ова ама се што се изначитав пишуваше дека давале повеќето за доручек со овошје: круша, јаболко, слива..
Aj edno prasanje do poiskusnite. Bebe e 6++ davam dorucek rucek i uzinka sekako ne jade mn ama da vovedam. Ne se vodam spored nekoja tabela tuku spored iskustvoto so mojata vnuka. E sega pedijatar mi rece dorucek prvo pa da isfrlime mleko. Bebe stanuva kaj 7 kaj 8 i ness dorucek ama 9 i 30 pie mleko pa zaspiva. Toa mleko vo 9 i 30 treba skros da se isfrli??? Na ad sme.
Мајки помош ќе си пукнам веќе. Бебе 8ипол месеци,не јаде ништо од храна. Ад пие,меѓутоа не сака ништо друго. Ни готвено,ни купено,ни благо,ни солено. Едвај лажика две и толку. Не знам што веќе да направам,се пробав... ве молам за некој совет
Пробај кисело, кисело млеко, цреши, вишни ако имаш замрзнато. Остај го да огладне убаво, ако не сака оброк, почекај час два, не нуди млеко. Или ставај АД во оброците за почеток. Ако најдеш барем една работа што ќе ја прифати, ставај ја во оброци, додека не створи ред. Во последно време е вака или од секогаш? Може е период, мојата имаше еден месец кога еднаш дневно јадеше
Кога почнавме со вкусови на 5ипол месеци знаеше да јаде без проблем еден оброк од 150-160гр. Сега наеднаш како на лото. Или ќе касне со молење или ќе почне да плаче. Ќе заспие гладна,ќе се разбуди за 20 мин,не сака храна,млеко ќе испие. Мислев од заби е,ама веќе трае месец дена.
Ami majka posledno pie vo 3 satot sabajle posle ne saka poveke mleko. Pa kaj 8 negde davam dorucek pa pred da zaspie mleko. Probav da davam mleko kaj 6 sabajle ama ne saka. Inace ne meram kolicinski kolku gr davam kolku sto mu se jade.
Не е лошо да мериш за почеток. Можеби малце јаде па затоа сака и млеко после. Мојов ако изеде 140 грама или над тоа, сит е 3 часа, да го молам не цица.
За некој ден почнуваме со вкусо ви, тапа џонсон сум. Нит знам како/ што треба. Секој совет/ насока ќе е добредојден. На мое молзено сме и 1/2 дохрана- комбинирана исхрана. 5+++ сме.
Velis majka, kolku treba otprilika da jade 6++ sme? Ama toj ke jade pa posle zatvora usta nejke nikako. Mislam i nejke ladna hrana zatoa mozi i ne jadi deka malce poladno mlekoto da mu e ne go pie.
Различно е секое бебе, има и состојки комбинации ги сакаат или мразат. Доручек 120-130гр а ручек 150-170 ми јаде на 7+++ , на 6 јадеше мало тегличе едвај 1 оброк Млеко на 2-3ч од јадење/цицање не дека многу цица