Ај што слабо јаде, јаде само со пρсти. 2-3 недели лажичκа не погледнал.... мајκи хелп!!! На 10 што може да се воведе?
Ако немаш воведено веќе можеш:црвена леќа,модар патлиџан,црвен домат,маџун,суво гројзе,брусница,боровница,тестенини без јајца.
Да споделам. Пред некое време бев фасцинирана од кокосовото масло во зегин што го има, но последно земав во ДМ од нивното кокосово, и морам да пишам дека е одлично. Значи мириса преубаво а и вкусно е... Цел пост посветувам на тоа, значи сериозна сум. Маж ми јаде од маслово, а не јаде кокос!
Mamicki kako spremate proso i so sto se mozam da go dadam? btw neka ni e sreken i vecen denesniot den
Житариците, меѓукои и просото, ги давам за појадок. Него не му треба многу варење, 5-10 мин макс. Ќе ги видиш како ја има сменето формата и е омекнато. Го додавам во миксерот со овошјето и малку кокосово.
Најчесто го варам заедно со останатото овошје. Малку му треба варење. Потоа заедно го миксирам. Некогаш и со зеленчук го комбинирам. Ако тој ден немаме месо или жолчка знам да додадам просо.
Некаде прочитав(ми се чини @joy1 пиша) дека киноата има висока протеинска вредност и е најблиска до телешкото, па во денот кога немаме месо на мени се трудам да дадам малку од киноата.
Можеш и со зеленчук. Сето заедно се вари. Јас го користам и инаку во готвење не само за бебушот. Со мешан зеленчук е многу убаво, некогаш + брокула ставам. Откако ќе се свари можеш да додадеш малку путер. Добро оди во комбинација со месо. Можиш и како млечна каша. Се вари просото и го оставаш да искисне да си упија од водата пола саат. Потоа го ставаш во блендер. Не му додаваш од водата, пошто си има упијано таман колку што треба. Малку на почеток потешко е блендирањето дур да пушти од водичката. После му додаваш малку ад млеко припремено со вода како што си го спремаш, ако сте на ад. Со мајчино немам пробано.
@irena.1 @kallias Еве го кокосовото. Цената тука му е 3.80 евра, 220 мл. Кај нас го видов во сити мол во дм, цената беше толку.
Мaјкии Вчерa имaв нaпрaвенo кaшичкa и ни oстaнa пoвеќе oд пoлa и јa стaвив вo тегличкa вo фрижидер....е сегa дaли е вo ред денескa дa му јa дaдaм или не ?
Kolku cesto davate biskviti,mojata epten gi obozava,gi davam megu obrok potopeni so vodicka,pisuva ima vo niv nekoi vitami,ova ona,ama sepak biskvit e?
Jas so uste edno prasanje,pominalo vremeto za redaktiranje,banana i zolcka koga davate bananata cela li ja stavate,ovaa bese golema ,da ne i dojde mnogu,nez dali cela da i ha dadam,kolicinski mi se gleda poveke od voobicaeno vo cinivceto?