Majki koga go vovedivte avokadoto? Denes sme tocno 6m. Pocnavme so vkusovi od 5. No mnogu slabo mi ide so zelencukovi kasicki, zasto samo morkov, tikvica I batat ima probano. Dali mozam da kombiniram tikvica plus banana ili taka nesto? Isto I blitvata koga ja vovedivte?
Мајки како замрзнување зеленчук? Моркови , брокула , тиква, тиквица ,? Почнуваме со вкусови, моментално е сезона има се но за понатаму
Јас воведов и обичен и батат, обичниот не го сака баш па му го давам во друга комбинација, батат обожава.
Majki otkako pocnavme so vkusovi bebe obozavase da jade. Na 5pocnavme.Ovie 4dena po red site kasicki mi gi odbiva. Noseto mu tece i vadi zabi. A saka da cica. Nz so da pravam, dali moze treba da mu gi skratam podoite. Soveti?
Штом вади заби, има болки и затоа одбива храна. Јас нудев храна, ама не се потресував ако не јаде пошто знам дека е период и после се враќаат во нормала. Подои не кратев ни тогаш, ни сега. Кога сака, колку сака цица.
Avokado na nepolni 6 dadov. So banana ili so batat najveke mi go sakase. Mozes sekakvi kombinacii. Bananata e spas za nejadaci, ako jade vo sto sakas stavaj ja. Morkovi imas preku cela godina nemas potreba da zamrznes. Inaku svezi se zamrznuvaat. Tikvica i tikva svezi, izlupeni iseckani. A brokula blansirana 2-3 min max vo vrela voda, posle vo ladna voda ja ladis i vo friz.
@Bellaa1234 Zatoa gledaj koga ke kupuvas da e pomeko, zrelo. Ako ne e dovolno zrelo tvrdo e mnogu. Ostavi go na sobna temperatura ke omekne za nekoj den. Jas meko koga e so viluska go pasiram. Mozes i vo blender sekako.
Идеи за вечера? 8++ е. Палента, гриз, млечни каши, фрутолино, кексолино и слични им се појадок во градинка и ништо од тоа не можам да дадам. Овошје не се препорачува за вечера, два пати неделно имаат и жолчка во менито за појадок... Уф, освен житарка со павлака/јогурт/кисело млеко што друго би можела да и дадам?
Може, само да не е преблаго така. Батат комбинирам јас со месо и секаков друг зеленчук, со се освен ориз и тиква
Свежа ја давам од сам почеток. Безвезе ми е да варам праска. Бирав само помека да е да можам лесно да ја блендирам. Праската лубеницата и бананата свежи ги давам.
Моево не сака ни една лажичка одма плука и плачи. Дали почнаа да јадат вашите? Со првото дете немав ваква мака од одма јадеше се…
Мораш да одиш со мислата food until one is just for fun. Првото дете ни 100гр не јадеше како бебе, сега на речиси 6год јаде една кришка леб како оброк. Буквално во истиот тањир ставам и за неа и за бебето 6мес. Битно нуди, нека пробува вкусови. Викаат за пребирливи деца преку 10 пати треба да има контакт за да сака да проба воопшто. А може и ќе биде нејадач. И јас се нервирав со првото дете што не јаде, се исто правам со второто па ова јаде. До детето е, не е до ти што ќе направиш.
Слабо јаде сеуште по 2-3 лажички а веќе 3 недели пробуваме вкусови. Бидејќи дремнува по 30-40мин и нудам и пред прва дремка и после прва дремка пак. Исто не сака ниту вода многу слабо ми пие. Повеќе си игра со шишето. Сакам да пробам blw метод ама ми е страв, гледам се пика во уста може кога ќе и пробие забче ќе јаде Првото се додека го доев многу слабо ми јадеше откако го одбив пројаде се, изгледа и второво ќе ми е такво
Zdravo. Kako vi e rasporedot so obroci. Se si mislam da ne sum greska. Nie sme vaka: Od 7 do 8 nautro pie mleko 180. Zavisno koga ke stane. Posle 3 h od mlekoto davam kasa(dorucek) isto najkasno do11 se vodam po prvoto mleko. Pa posle pak mleko i do 16h kasa. I pred spienje mleko 7 ipol meseci. Da ne sum greska u semata. Mleko pie 3 pati po 180 ml. Na kolku vremenski raLika davate mleko kasa mleko kasa. Znam zavisi od beveto i kolicinata na obrok ama cisto ko pretstava. I ko ke picnam so 3 koje redosledot