А колку месеци има? Мојот има 11 месеци и ноќеска стануваше на секој сат, значи веќе не знам до што е дали му ладно дали топло дали е гладен жеден... Секој ден одвај имам сат до два спиено, на работа како прекршена сум
Дали за вечера каши можам да ги правам со соја млеко? Пошто не би можела да испумпам доволно за оброк во едно молзење. Или какво млеко?
@Fenix05 @Bannana Не знам да не им е некој период... моето што сврзуваше по 5 6 саати навечер, сега на саат ипол до два се буди и тоа ептен со плачење, пробувам да го смирам да не давам млеко, но освен да јаде никако не се смирува. А оброците си ги јаде, 200 грама па некогаш за ручек бара и повеќе. Или дека трошат повеќе енергија друго објаснување немам.
Изгледа. Вчера испи ад 70мл после се измори од влечење па на града заспа и врза после долго време 3ч. Викам замисли цело млеко да го изедеше. Значи будењево на 1.5 2ч е баш за цицање гладен е. Денес за ручек изеде купечка каша 340гр што викаш може се погладни, не запира цел ден, се изнаигра со баба дедо тете пресреќен беше викам ќе исповрати бре ама не
2 лапна јас една голема земав ама он ам ам ам уште па баба му отрча да му земе уште да се дојадело детето. може и тоа помогна еве спие 3ч 2 ноќи по ред ако се деси и утре ќе славам
На пробување вкусови сме, денес банана, во пелената имаше како кончиња, може ли од бананата да се ? Вчера проба авокадо ептен малце , неверувам од него да е
Дали сте давале златна мешавина на бебе? Пример да ја сварам и изблендирам и така каша да му направам и воедно така грашокот да му го воведам?
A ovie slajs suvomesnatite proizvodi kako gi cuvate neli koga go otvaras pakovanjeto I posle kako isuseni se dali bi mozela da gi stavam vo kancinja i taka da stoat nedela 2 bidejkji nie odma toa nemozeme da izedeme
Точно 6 месеци сме , пробуваме вкусови , ни останаа уште неколку овошја , по 2 дена и воведував ново. Но бебе јаде по неколку лажички и после несака ,полнува да се лути и плаче, пие вода па по неколку минути си цица , прашањето ми е сега од 6м и 1 недела пример ако сакам да го воведам оброкот не треба да му давам да цица после тоа нели ? Но што ако не јаде повеќе и си остане на тие неколку лажички , по колку јадат вашите на почетокот?
Преку неделата незнам колку изел, дека оди во градинка и таму јаде доручек и ручек ( негователките викат дека убаво си јадел). За дома останува само да вечера. Другото е цицање. Е за викенд, дека навикнат од градинка на сол и зачини, а јас давам само варено, не ми ги сака многу кашите за ручек, па јаде околу 150 г. За доручек јаде 200 г. одприлика 150 г + 50 г ( јаде на 2 пати) У принцип јаде почесто, по помалку. И Ад да му дадам ( што ретко се случува дома) ќе испие 120 мл.