Moze so sto sakas. Jas pretezno so ovosje nautro ja davav pred da vovedam mlecni. A za rucek oriz/proso davav. Otkako vovedovme se i svasta, sega davam bas klasicna palenta so puter i urda ili mocarela. Neutralen vkus e taka so sve moze Se smee, samo mlecno so zolcka ili spanakj/blitva radi zelezoto da ne se kombinira. Jas davam ko za nas sto pravime odprilika. Da se uci na tie vkusovi poso za nekoj mesec so nas ke ruca, posle godina. Primer pilesko so oriz i morkov, telesko so grasak i morkov, makaroni so mocarela i domat, spanakj so oriz i jajce itn. Inace okay e stom jade davaj. Jaa teleski biftek zemam od Vero ilu Atanasovski. Nema sekogas na lager pa na spisok naracuvam i mi cuvaat mi kazuvaat koj den i kupuvam za cela nedela pa i dve, go seckam i zamrznuvam. Ako nema biftek i obicno telesko imam zemano. Ako jade taka smees. Mojov 9+ e i nema sansa neblebdiran oriz da jade
Pocnavme si isprobuvanje vkusovi ama bebe zasega nejke, ja lize lazickata ama ne golta. I stavam malce vo usta so lazicka ama go pluka....nekoj sovet? Dali da kupam cucla za hranenje?
Колку месеци сте? Мене цуџлата ми вршеше раб за летно време да замрзнам. Да не е мн мало? Па да не е спремно? Иако во почетокот не знаат само лижнуваат ќе се научи
Кажете ми што млеко Ад да му ставам во кашиве со бисквити? 8м на доење. Прв пат ќе проба ад преку каша
Девојки, дали ги правите кашите со ориз порано? Во смисла од вечер да направам за два дена, фа ги ставам во мали теглички и да ги стоплам во топла вода пред да ги дадам? Зборам на пр. утре и задутре треба пак да дадам ориз со блитва, па мислев да ги направам порано.. п.с. Можам и морков да му ставам на пр? Јадеше кога пробувавме вкусови
Морков можеш чим е веќе пробан Инаку јас све му направам од сабајлето и до вечерта колку изеде толку не правам унапред. Нека те посоветува друга мајка. Еднаш дадов веќе направено од дрта ден и толку Блитва и спанаќ даваш само дента после тоа не се јаде
Јас така готвам све освен спанаќ . Од вечер варам све што треба ставам у фрижидер оладено ( водата ја оставам ) другиот ден само топлам блендирам и давам .
Мајки не дај боже за колку време може да се јави алергија од храна? Му дадов каша инстант на хип со пченка и просо а ги нема пробано и двете, а има и ад внатре а на доење е. Заспа пред малку. Ако нема реакција можам вечер да му дадам цел оброк? Сега само неколку мали лажички изде. Не знам дали кога ќе стане да му дадам доручек каша или да го сметам ова како оброк? или да не мешам сега?
Квалитетна решетка од нерѓосувачки челик за готвење на пареа каде да барам? Ќе почнуваме со вкусови па да се опремам.
Јас ја мешав или со овошје или со зеленчук, бидејќи беба слабо ми јаде па и ставав една супена лажица и после зовриена вода оладена малку од око зависи колку густина сакаш и што ќе додадеш бидејќи овошјето доста пушта вода. Од вчера и воведов прв пат грчки јогурт па ставив и плус јаболче.
Вишни, малини, цреши, капини од кога воведовте? И дали може од оние што се смрзнати по маркети бидејќи немам домашни? 7+ сме