Грашок кога смее да се внесува? Одиме на пат сл недела и купив готова кашичка за да проба… 7 месеци сме
Мојот има 6 месеци и 1 недела и вчера му воведов грашок. И вчера и денес јадеше кашичка направена од златна мешавина + малку тиква.
Таа е и има незначителна количина сол. Прашав педијатар за ова и само ми рече 'ферментирано е' Смее грашок
Кисело млеко немам дадено, грчки јогурт и дадов на кри кри а урда од свеки дома што ја прави за нас без сол. Купив на хомоље ама не ми се свиѓаше солена ми беше и водена. Кисело млеко исто ќе и дадам дома што го прави свеки.
Фала мајка на инфо Треба да започнеме со воведување на млечно па да прашам. ако има некоја мајка искуство исто нека ми сподели ве молам
Urda jas na homolje zemam. Kiselo mleko i jogurt najcesto Bucen kozjak posto i nie toa go jademe. Grcki jogurt od Kam nez civ e. Pavlaka sekakva. Edna baba Bitolska, druga Ideal sipka dava. Gledam full maslenost da se, da ne se so niska. Puter president nesolen.
Majki, kolku vreme gi koristite zitaricitie(kinoa, proso, amarant,) po otvaranje na kesickata? Isto I sirupot ,maltoferot? Pakuvanjwto e golemo I ne pisuva na upatsvoto
Мене се на се нешто скоро 4 недели ми се фатија просото и киноата, киноата и малку повеќе од месец еве, ама дел префрлам во тегли дел во ќеса ако не ги собира.
Kolku meseci e bebe? Nie seuste ucime novi vkusovi, ne sekoj den gi koristime. Orizot pocesto, kinoata bebe ic ne ja saka. Prosoto so banana go jade I e top. Amarantot uste ne e probal. Site tie gi kisnam odvecer I potoa samo gi varam 15/20min. No sega otkako vovediv vtor obrok, nemozeme da se prilagodime. Ni doagja mnogu kasno. Obicno do kolku h treba da se dade rucekot? Bebe mi zaspiva so cicanje I nejke kasicka. Pa go cekam da stane, Koa ke stane ako ne cicne ima placenje. Stom ja vide lazickata se tepa so mene, nz kako e ova, no hranenjeto zasega me ubiva. Pustame pesnicki, pa mecinja pa lazenje da otvori usta. Znam deka se e novo no ete se trudam ne gubam trpenie. Problem li e ako rucekot e duri u 17h, nekoi vasi soveti trikovi za bebe da jade? Se mislam dali da zemam sisence so lazicka, pa povesto pravo u usta. Vaka so laziceto I cinivceto sme em haos em pola kasa ostavena. Ne sedi uste vo hranilka, ortoped mi rece posle 8m. Bebe e 7plus
Моево сега направи 8 месеци, за порано зависи како станува и кога му се дремките. Станува околу 8-9 и до кај 9:30 давам доручек јас, 11 и нешто фаќа млеко па спие после и штом стане околу 14:00 му е ручек време веќе. Гледам после дремки да давам оброци дека е наспан и гладен веќе па помали се шансите да испофрла се И нормално се варира плус минус по пола саат некогаш јаде порано-подоцна ама тој е од прилика распоредот. Ние имаме и вечера, значи после ручеков во 14:00 накај 16:00 и нешто пие млекце, накај 19:00 јаде вечера и 21:00 млеко пред спиење