Смрзнат би дала и јас, конзерва не би само дека не знам во што сок е што се има, вака смрзнат ќе сварам нека проба
Јас му дадов златна мешавина пошто веќе имаше пробано пченка и морков. Еднаш дадов само златна мешавина а после додадов и малку тиква.
Спелта и јачмен нема пробано бебе, ама земав каша 7 житарки на ДМ Био па дали ќе е проблем ако му дадам од истата без да ги пробал засебно овие две, бидејќи од двете има во ова?
Pa mislam ne, i jas taka vovedov, ne ni vidov sto ima vo sostav, jas zemav Multigrain na Hipp. Mislam stom imas vovedeno gluten (jas so griz vovedov) deka ne e problem posle. Isto i za mlecnite vazi. Ne mora 3 dena kiselo mleko, pa 3 dena pavlaka.
Просо се кисне 2-3ч, ама убаво е и цела ноќ да отстои, после менуваш вода и вариш. Амарант исто се кисне за да се неутрализира фитинската киселина.
Ovosnata domasna kasicka dali moze da se dade posle 2h, mi odbiva dosta ne golta, ili mu se spie I cica. I barem otkoga stane da mu ja dadam?
Ако е само овошје, јас си блендирам поголема количина пример јаболко, што ќе јаде во моментот ќе му дадам, остатокот во фрижидер, па го давам вечерта или следниот ден. Ако е мешано со некоја житарица не знам, ама само овошје не гледам зошто не може да стои.
Znaci moze da se dade I sl den, jabolko sliva banana, praska cuvena vo frizider? Mesano so zitarka e denes, proba amarant ama ne dojdade. Pa sakam sdga da go dadam. Pomina 1h.
Банана не може следниот ден, таа одвај саат време трпи одма потемнува, за другиве веројатно можеш не знам
Majki kakvo e toa nesoleno sirenje, nesolena urda ili mlado sirenje? Od kade go zimate. Domasni nejkam, da nozam da go najdam vo zito, kam kiper?
Mlado sirenje so mnogu protein i ne e soleno... vo Vero go zemam jas na Olympus. I vo Tinex mislam imam gledano.