Штом се воведени оброци, повеќето работи пробани, почнав со парчиња. Околу 7 месеца пасирано место блендирано, сега на 8 ќе почнам со рендано, до следен месец планирам сецкано, баш парчиња. Ама се постепено. Пример денес ручекот блендирам месо и зеленчук, пасирам компир. Не мора целото јадење наеднаш да е густо и неблендирано, полесно се навикнува.
Месо кога се воведува мора секое месо посебно по 3 дена? Пример 3 дена телешко па 3 пилешко итн? Или може еден ден телешко па после нареден пилешко?
Dali i vasite deca se branat so lazickata koga davate hrana? Sreka sto prifaka zelencuk, inaku dorucokot nasabajle nikako go nejke. Kolku g davate na 7ipolm? Merite li barem 50g da izede ili kolku izede izede? Forisrate barem malku ili ako nejke, tolku?
Јас дадов прво телешко и преку еден ден, два пати. После веќе како ми доаѓаше така правев ручек, исто и со мисиркино и пилешко направив. Нема потреба да се 2-3 дена по ред, и прво нека свикне едно месо, па следна недела нека проба друго, не мора се наеднаш
Мислам од кипер земав, го варам и последно видов рецепта на инста: додадов спанаќ и жолчка па блендирав. Иначе најчесто со овошје блендирам само.
Како ви е распоредот со последно пиење млеко..па будење.. па дали давате ад па дремка па после тоа појадок?
Малце ме збуни. Последно му е баш пред да заспие, па ја спие цела ноќ (ако се разбуди му давам мајчино 150, ама обично не се буди). Сабајле пие кај 7/8 мајчино исто, играње, па дремка, после три саати му доаѓа појадок каша, значи 10/11
Значи после првата дремка? А кога ке им се зголеми прозорот на будност 3 /4 сата тогаш ке испсдне да е пред дремката? И јас така да направам иало кога станеме не сака да пие одма туку посчр 1 саат некаде и дури и тогаш не е количински многу... па си вика после дремката ќе е веќе погладен
После колку време од почнување вкусови воведовте и вечера? Почнавме со вкусови на 5ипол месеци сега сме 7+++ има доручек и ручек се мислам дали да почекам уште малку за вечера или да и давам затоа што слабо ми јаде отприлика 50-80гр а многу ретко да изеде 100тина грама оброк
Jas davam nekogas 8 meseci ima, inace da i mojot taka ne jadi mn dodusa jas ne meram ama otprilika tolku jadi okolu 120 g. Dorucek jadi kako sto treba mozi 150 i poveke.
Денес прв пат ќе му дадам гриз, оној обичниот. Да му го направам со адаптирано или со обично тетрапак млеко? Инаку од старт е само на адаптирано, има 6ипол месеци.