Ама па во градинка како и да е ќе проба тетрапак, за месец ипол здравје треба да почне со адаптација. Не е подобро прво дома да проба?
Ад додавате откако ќе го сварите со вода, чекате да застине или веднаш? Јас само со вода до сега давав не ми беше јасно околу додавањето ад
За оброк се смета да изеде цело тегле или во кашата да има житарка? Моето од почеток јадеше цело тегле (4++ месеци), а палента воведов од 6 точно.
Со колку масленост треба да биде млечниот производ за бебе од 7 месеци? Бидејќи има грчки јогурт со 12 % масленост, ама тоа да не е многу?
И мене не ми беше баш јасно па викам ај ќе пробам вака иако не знам дали е правилно, направив прво 180 мл ад и после го ставив на рингла и тогаш додадов скоро 3 лажици гриз бидејќи со 2 ми беше мн ретко. Се згусна скоро одма и го тргнав. Додадов малку готова овошна каша од јаболко и круша и му го дадов.
Како воведувате жолчка? Знам дека треба осмина, ама ако дадам утре првпат кога нареден пат? Исто така, како спремате млечна каша за појадок или вечера ако ги доите бебињата? Со АД? Како да сварам гриз или друга житарка со АД? Плус, цела лименка АД нема шанси да ја потрошам за појадоци... и уште едно прашање, од кога да се почне со млечна каша за појадок и вечера?
Варам погусто со вода, па кога застине малку додавам малку АД (30-60 мл.), пола банана и блендирам, му доаѓа како пудинг
Tuku majki, sinko posle 2 dremka stanuva kaj 16 i nesto otprilika. Koga da dadam vecera koga mleko??? Zaspiva okolu 21.
Majki, vreme e da vovedam grasok I boranija? Po kolku zrna grasok koristite za eden rucok za pocetok? Meso vovedov telesko, sega na red e zolcka I mlecni proizvodi. Sto e podobro prvo da se vovede? Bebe za 12dena 8meseci.
Прво жолчка воведов јас, вторник и четврток дадов 1/4, следниот вторник 1/2 и четвртокот цела, значи во 2 недели му ја воведов цела. После тоа почнав и млечни. Месо дај му и друго да проба, мисиркино или пилешко ако имаш домашно или кашата на холе со пилешко чисто. Грашок и боранија од око ставив јас не бројам зрна, бајаги истурив тогаш и го дадов со телешко во комбинација.