Nemam domasno. Telesko zedovme od proverwna mesara, pa mislev I za pilesko taka da napraam. Ama sega me predomisli. Da ja zemam na holle znaci.
Dali na bebe koe ne jade skoro nikogas samoincijativno tuku preku igra da receme treba da se vovede I vecera? Site mi velaat treba da pocnis I so vecera, ama nekako slabo mi jade, ili bi rekla poveke saka da si cica. Sega za edna nedela 8m ke pravi. Kakov vi e rasporedot so 8m bebinja so jadenje
Dorucek i rucek imam vovedeno. Posledno se trudam i vecera ama i vcera i denes mi povrati. Ne znam od sto.
Вие што веќе имате оброци... кое време даввате вкус за после да премине во оброк... Нз дали му го погодувам времето... па да слушнам искуства.... Во кокку саат ви е појадок Кога се будите Кога последно пиете млеко
Дајте идеа риба како да воведам со што комбинирате,И која? Да напоменам не сакам купечка каша него домашно правено
На почетокот секој вкус по 2-3 дена сега (9м) еднаш е доволно за да и го дадам после како оброк. Освен алергените. Јајце мислам две недели и воведував по трошка(истрауматизирана мајка овде) Се буди околу 7/7:30, ние сме на цицање неколку пати навечер сеуште станува така да после 6 наутро веќе не и давам да цица. Доручкува околу 9.
На 9 месеци. Сварена и рибата и компирчето, како пире му го изблендирав, си го изеде. Тој период не сакаше нешто многу работи во една каша, ми одбиваше, па затоа само со компир му ја искомбинирав.
Од кога се дава месо? Мојте се 6+м ? Од пердијатарката абер си нема за неа све е ок. И ми препорача уште на 4м да ги подхранувам. На мое молзено млеко се и дохрана беба пре ха
Со овошје. Некогаш варено, а некогаш ставам и кашичка исто на хип, било каква дали јаболка, круша, слива или мешам. Подоцна почнав и со тиква и брокула многу ја сака и така.
А може и со авокадо и банана, пошто тие свежи се даваат? А оризот на хип со што се комбинира за почеток?
Можеш со било кое од воведени овошја, јаболка, крушка, слива, додека да воведам ручек и го давав со овошје, а сега најчесто со зеленчук за ручек.