Со што воведовте глутен? За два дена ќе полниме 8 месеци па ќе воведам и жолчка, дали да пробаме прво глутен или жолчка? Ако давам два пати неделно жолчка дали може нов вкус во другите денови да воведам?
Добро, како ја даваш неблендирана? Од банана неставена во блендер се дави. Како да ја зготвам? Исто ко за нас? 8м е
Рендано на најситно. И тоа прво само една состојка, пример само морковот во цел ручек. Се друго блендирано. После некое време пола состојки блендирани, на крај само месото во водата блендираш, се друго рендано. После тоа може сецкано се (како за руска салата). Ај синот сега е јадач, па некако не му значи дали има парчиња, битно да има да се јаде, сум му дала и од кашине 10+ што се, баш поголеми парчиња имаат. Ама ќерката немаше ниеден заб до 10 месеца, а на 8-9 веќе јадеше парчиња со таа финта. Само месото до 3-4 години и го блендирав дека го собираше и џвакаше како мастика и на крај го плукаше, а манџата ја јадеше.
Предлози со што да дадам Corn од Хип и нс колку месеци сте дале? Авокадо со што давате за прв пат да пробаат
Денес вака пробав како што си пишала се блендирано само батат оставив малку да исецкам парченца ситни ситни преситни и јадеше, само два пати направи фаца за повраќање ама не поврати, исто и во овесот сабајле парчиња варена белка преситни му ставив и јадеше. Моето е со рефлукс и многу лесно повраќа од пасирано и рендано млазови па ќе продолжам вака и со тек на време само ќе зголемувам големина на парчињата, не знам како другачие инаку.. ич нејќам до две години блендирано да јаде
Јас на 6 месеци дадов, и со овошје и со зеленчук можеш да ја комбинираш, па после и со млечни производи исто. Моево не сака никаква пченка ни палента, во ниедна комбинација и периодов не давам веќе. Авокадото прв пат го дадов во комбинација со овес и банана пасирано.
Ја почнав пробување вкусови на 4 и пол месеци со авокадо. Блендирано. Не го сакаше ама и не го плукаше. Го вртеше низ уста па и голтна 1-2 лажички
Знам како е. Со првото исто бев. И уште, штом осети малку нешто потврдо има нагон на повраќање. Штом бебе не прифаќа така, блендирај. Инаку да, ја готвев ко за нас, само без сол, зачини и томатело. Сега е 12+ па полека почнувам да го учам да јаде исто ко нас. Со помалку сол готвам, па си додаваме ние
@LeL15 те цитирам надвор од мислењата што си ги пишала, за да те прашам каков овес даваш? Прашав неколкупати низ групава ама никој не ми одговори
Ista maka imam, a oseti pasirano odma povraka. Ne faca da pravi faca gajle nemam ama bukvalno povraka. Sto mi e najcudno maz mi go nauci uste mal ko bese so nas da sedi kafe ko ke pieme i mu davase plazma biskvita deka i nie jadime. Abe sega ja gricka i parceto ke go goltni ne povraka a hrana da. Ne znam zosto taka
Јас му давам инстант овес на Холе ама сега ќе земам од дм овес и ќе го изблендирам дома сама па ќе го давам така во каши, само да го дојаде овој на холе не памтам колкаво е твоето ама ако немаш глутен воведено во дм има и безглутенски овесни снегулки па можеш и такви да земеш, блендирај ги во прав или давај ги сварени цели како сакаш и како и да јаде бебуш
Majki im davate svezo cedeni sokcinja po nekolku lazicki na bebinjata? I kako da cedam mala kolicina?
Фала ти 7 месеци е ама планирам да воведам глутен. Ќе земам органски и ќе го блендирам дома. Се вари или само се полева со топла вода? Бидејќи јас за мене само ги полевам со топла вода.
Мислам дека ќе омекне доволно ако го полиеш само со топла вода ама можеш и да вариш, како и да ти е позгодно. Јас ги јадам со ладно млеко и дури и така ми омекнуваат мене за кратко, ама за бебе секако и со топла вода само ќе е исто супер инаку овесните снегулки сами по себе се безглутенски (може да имаат само траги од глутен при обработка), не знам зошто до толку се пази меѓу првите житарки што ги дадов беше
Дали кога се воведува месо/жолчка во ручекот повторно има скроб и млечен производ? Или давате само зеленчук со месо/жолчка?