Д: Јаболка банана круша овесни (изде теглкчка) Р: Ориз тиквица морков и пиперка(1 ден) остана некоја лажичка
Каков распоред имате на оброци и доење? Мојот почна да јаде и доручек давам околу 9, ручек накај 2-3 ама дека е навикнат пред дремки да цица некако многу малку време има измеѓу. Пробуваме да го смениме тоа ама тешко ни оди
Спие цела вечер и ретко јаде тогаш. Последен оброк 22х (млеко му давам во сон), сабајле 6/7 млеко, 9:30 доручек каша, 12:00 млеко, 15:00 ручек каша, 18:00 вечера каша, 21/22:00 млеко Саатницата варира, не е секогаш вака
Здраво мајки, дали некоја мајка го има овој готвач на пареа за бебе а не го користи и го продава ? конкретно овој дел ми треба. Ви благодарам
Majki zolckata ja davate vo rucok ili kombinacija vo vecera? Kakvo sirenjr davate, dali mozam feta francusko? Koga gi voveduvam ml.proizvodi mozam li vo edna nedela, primer 2dena sirenje, 2dena kiselo mleko..?
Просо и ориз како да воведам за вкус? Од тие готовите каши на дм, холе и хип што ги има? Или да сварам па блендирам? Палента каква давате?
Можно е бебе 5 мес да ми нејќе каши? 3 вкуса му давав, пасирани, потечни, се ми плукаше. Денес ја гледаше сестра му тиква како јаде, земав му дадов печена така да ја јаде, како конци што се двои, се налапа. Сабајле пасирана, варена ми ја плукаше.
Proso kisnam od vecer dve lazici. Sabajle varam so voda dodeka ne omeknat skros. 20,30min. Go davam so bilo koe ovosje Za pocetok davav oriz na hipp, sega obicniot. Varam so zelencuk. Palenta od zegin, bio
Од 6 почнавме еве го 7месеци е воопшто не јаде. А кај и да е треба оброк да има. Оно не сака ни 20грама.
Мене прееска со тиквата ме зачуди бебе. Си џвака си јаде. Тоа не е баш парчиња, мека е ептен, печена ама па сабајле ми вриштеше од кашата, плукаше се, а лажицата сам си ја носи во уста.
Исто лажица си ја носи ама како не знае да јаде. Ке пробам парчиња метода. Некој совет како почнавте со што?
5 мес е мојов, во саботата почнавме со вкусови, а ова со тиквава прв пат така да му дадам, да не е пасирано, го јаде, си џвака. Планирам да пробам со праска следно тоа ми е за воведување Големата се ми јадеше одма и пасирано и парчиња, мислам брокула и дадов обарена прво така да јаде.
Исти смр и ние..со зор јадр..мн ми плука видов на течните не ги сака.... ставив просо ама пак е таа течна не р толку густа.. и ја нз шо да правам
Како ви е распоредот со ад и кашичка? Преку ноќ пие ли ? Последно навечер кога ти пие кога станува како ти е распоредот
Па нема каша цела мојов уште. Пие еднаш навечер млеко. Обично пие млеко накај 21, па накај 2 и сабајле во 6 или 7. Па му давам вкус накај 8. Кога ќе почне каша да јаде планирам млекото што му е во 10 сабајле да го исфрлам.