Можеш втор оброк да дадеш Па на девет веќе и трет Обично вториот оброк е ручек и пожелно е од 2 до 4 напладне да биде -не покасно Месо со зеленчук или само желенчук со просо,киноа,ориз можеш да даваш
Majki,vecerata vo kolku najkasno ja davate,mojata zaspiva docna,11,i pokasno nekogas,pa neznam kako da se organiziram,ako ja dadam vo 6 primer, da ne i se prijade pak dur da zaspie?
Сакав да прашам за просото дали е безглутенско? Педијатарот ми рече да и давам просо а на паковањето пишува дека може да содржи траги од глутен...иначе уште некој ден чекам да направи 6мес па да и давам просо..
мајки која храна можам да му ја давам на синчево а дае богата со железо? му излего синки по телото прверивме крв и железото му беше нагло опаднато освен спанаќ и цвекло што друго можам
дали преферирате свежи продукти кои се прскано бидеќи не се сезонски, или пре би зеле готова кашичка која пишува дека е органска ?
Јас слива, праска и кајсија земам готови кашички а другото се свежи продукти. Не замрзнав летоска па ми беше шубе да земам вештачки сливи и праски.
Можеш и леќа, карфиол, брокула, боровинки, жолчка да даваш. Но кога даваш храна богата со железо не давај млечен производ затоа што не се апсорбира железото. Затоа во зеленчукови/овошни каши богати со железо обавезно да има продукт богат со витамин Ц за да се врзе железото.
мами каква палента купувате вчера купив од онаа со детенцено што јаде на слика и на неа пишува дека има глутен и траги од соја, не знам дали да му дадам на син ми (уште нема палента пробано) денес полниме седум,