Не се сеќавам со првото како беше,а водев ред,дури и во тетратка запишував кој вкус кој ден,реакции,ова ,она... Сега немам време за такви работи..нит да барам кај е тетратката ,затоа се тука сестрите од фемина за помош.
Jas vekje mu dadov na 6m mi kaza pedijatar, mi kaza deka moze i puter vika dodavaj mu za vkus. Isto i piperka kromid luk
@Fenix05 маслиново и кокосово може од 6+, иако јас подоцна почнав да ставам, маслиново со зеленчук а кокосово ставам по малку сабајле со овошни.
Бебево дефинитивно не сака каши блендирани се плука цел месец се мачиме...пробав лепче налку со абц послатко си го ручаше ни олукаше ништо...сварен компир брокула само го Здробив и ну давав нас со раката гп ручаше..пробав и бисквитки да видам дали ќе се гаде од посуво океу си беше.... нз веќе што да правам и што да дадам....
Мерите ли грамажа на оброк? Знам оброк се смета на почеток 80-100гр. За големата мерев на кујнска вага, сега појма немам кај ми е, од око му давам. Денес изеде една ипол слива и пола јаболко, некако ми личи како доволно да изеде за на почеток.
Moeto ista ne saka kasicki, osven zelencukot. Ovosnite nikako ne gi saka. Sekako imam probano, I so cimet, I pogusto ovosje da bide I poretko. Sega mu pravam navecer palenta I stavam urda. Palentata se stvrdnuva I mu davam direktno so raka. Ne e tecna kasesta. Isto griz moze, moze palacinki so banana, oves, kakao, ispeceni ili proprzeni so puter. I malecki parcenca meki stisnati. Kompir ispecen...
Кашата од пилешко месо на холе со што ја давате? Може ли со оризот на хип 2 лажици и плус тегличкава од холе цела или мн месо да не е така?
Да и јас го имам тој ориз. Ама се мислам дека 2 лажици ориз и само пола тегличка од кашата ќе ни биде малку Зеленчук нешто додаваш? Или вие нејадачи па вака ви е доста
Купив инстат овес и уште еден со просо ориз и пченка (мислам беше), на Холе. На кутијата пишува дека се подготвува со млеко, дали треба така или можеш со вода? Зборувам за доручек и ручек Едит: на таа со овес пишува може со вода како овошна каша, на другава не пишува…
Колку гр оброк заменува 1 млеко? Пиеше млеко во 4 сабајле, па касна некои 50гр тиква и слива, па во 9 ипол бараше млеко. Колку време треба да има меѓу млеко и оброк?