Здраво мајки, само што почнуваме со вкусови, кое овошје и зеленчук може да се проба во 4+ месец? За една недела ќе правиме 5 месеци
Дали некој користи шмукалчиња за бебе? Педијатар ме советуваше дека биле убави да се користат. земав од дм и му ставив денес банана на бебко и многу му беше убаво и интересно. Може ли некоја идеја што ставате во нив?
Јас досега сум ставала круша, јаболко, банана, мандарина, инаку можеш било кое овошје, на парчиња, е сега на мојава морам јас да и стиснам прво за да дојде сокчето па после си шмука сама, ако не и се допадне го фрла или го врти обратно и гриза и така.
Имав за големата такво, еднаш и дадов. Според мене не чини, бебе треба да се научи да џвака, не да шмука храна, не знам зошто педијатар го препорачува.
Majki koga pocnavte da davate brokula i kako ja davavte posebno samo za vkus da proba? Nie sme 5 ipol meseci..imame samo ovosje probano jabolko banana krusha..sakam da vovedam nekolku dena morkov pa da dadam potoa brokula falavi
Брокула спомна и нашата докторка, јас уште немам дадено за вкус. Планирам понатака, не знам дали тука читав или на друго место дека правела гасови, а моето уште се мачи, многу прде. Морков дадов, не го сака чист, сега го мешам со сладок компир или јаболко. Од овошје што си пишала, дадов и слива. Наредно кајсија. 5 месеци е.
Грчки јогурт дали смее да се даде на бебе 6++ и каков давате? Што друго смее од страна на млечни производи?
Здраво мајки Бебето денес ми прави 6 месеци. Цврста храна јаде скоро цел месец. Му давам по еден оброк,по 100 грама. (Јадеше до сега јаболко,круша,компир,батат,тиквичка,тиква,морков,банана,карфиол) Од кога може да му воведам уште еден или два оброка? Оваа недела имаме проблем и со тврда столица Некое чаре за полесно поминување?
Јас на иста тема тврда столица, имал ли некој ефект од сокчињана на Хип од слива или подобро е да му давам водичката што се варат сливи и јаболки. Сок на големата до 2 год не и давав ама многу се мачи, секој ден писка.