Од зеленчук имам воведено само морков. Сакам тиквица да воведам. Оди со некое овошје, јаболко на пр, зашто морковот не го сака?!
Јас до ден денес ставам по пола јаболко во зеленчукови каши ако дента решила дека не сака да јаде, така да пробај си може ќе му се допадне и на твоето бебе. Тиквицата нема некој посебен вкус така да ќе одговара јаболко. Сладок компир исто би требало да му се свиѓа.
Јас тиквица немам дадено, ама морков и моето нејќе. Му го мешав со јаболко, тиква и сладок компир, така го изеде.
Дадов одприлика 7ми месец, сува кајсија, сува слива ( ги земав од ДМ без конзерванси). Ги киснам од вечер во вода, утредента блендирам со друго овошје/житарка. Ако сум заборавила да потпопам од вечер, сабајле го потопувам во врела вода 10-15тина минути па блендирам.
Мајки , моето дете е скоро 8 месеци и сеуште му ги варам овошјата . Од колку месеци почнавте да им давате на вашите свежи овошја?
Jas odma pocnav so svezi otkako gi isproba ovosjata j ne projavi alergija. Pedijatarot mi rece deka moze svezi a gledam deka si gi jade ne i pravat problem. Samo koga isprobuvame za prv pat togas 2,3 pati vareno davam
Кажете некој рецепт со јапонско јаболко, јас дека не јадам и немам идеја како да дадам, инаку е 8 месеци.
Има некој рецепт за домашен леб? Ми одбива каши има интерес за парчиња. 8 месеци е имаме глутен воведено.
Авокадо може на скоро 6 мес? Све сум заборавила од првото дете ко да не беше пред 3 год . Ни го нема на список од педијатар 5 до 6, а се проба од списокот. И дали има лаксативен ефект или запек прави? Со маки е синко
Маж ми денес купил, го оставив да омекне малце, ама се мислам дали да дадам и со што. Со банана можеби? Инаку, и јас се мислам да не праве запек, бананата му е мачна малку. За сокот од сливи на хип, ништо посебно. Гледам дека има помалце шеќери на 100мл, ама не го сака со вода, чист го пие. Може вода во која се вареле сливи повеќе ќе помогне, отколку сокот.