Исто почнавме од 5ипол месеци сега сме 9 ама сеуште слабо ми јаде каши, ако треба оброк да е минимум 120гр таа јаде 50-80гр а некогаш и помалку па после некое време пак ја нудам. Почнав и на работа и пак исто јаде. Биди упорна низ игра или пуштај и песнички на тв (некогаш ми успева).
@jasna0305 Тв никако, најголема грешка е со занимации да јадат. Јадењето е потреба, Има ли нешѕо ппздраво од помалку а почесто јадење. Битно е да напредува. И толку.
Како почнавте со вкусови? Не памтам како беше за големио пред 5 години памтам само дека прв пат му дадов морков 2 лажички после како давав колку давав незнам
Jas taka pravev samo dodeka gi proba prvite raboti od tabelata sto bea za 4-6 meseci. Taka mi kaza pedijatarot. Tie raboti se: jabolko,krusa,avokado,banana,kompir,sladok kompir, tikva,tikvicka,morkov. Kolku meseci ste vie? Nie na 4++ pocnavme so voveduvanje vkusovi i zatoa taka posporo
Сега е 4+ планирав 5 да наполни и да почниме, оти борба водиме за цицање. Се мислам да не е рано, а вака па од друга страна не спие како шо треба денски од шо не е најаден Педијатар ми велеше сега после 10дена од вакцина да почнам, ама супер напредува со мајчино и си реков рано е, јас и до 6 ќе терав ама да соработуваше дечково..
Ako mislis deka ne e najaden probaj so hrana sekako ke pomine vreme dodeka probate vkusovi za da moze da pocnete so obrok. Na pocetok moeto jadese mnogu malce po 40-60grama i posle kako sto pominuvase vremeto nagolemuvase. Ke si vidis spored bebeto ako otvara usta ako saka da si jade davaj mu. Nekoi trosat poveke kalorii i se gladni. Moeto celo vreme e na podloga i jade poveke kolicinski
Пошто немам воведено цело јајце, само жолчка, како да му направам палачинки со банана, тиквица? Можам ли само со жолчка, ќе личи ли тоа на нешто?
Мајки денес сакав да воведам грчки јогурт или нешто млечно, но сум купила со 2% масленост олимпус а сега читам дека треба да е полномасно не ваков. Имам и кравјо кисело млеко може ли такво да дадам или треба да е овчо кисело млеко? Дали го мешате во палента внатре или посебно ги давате? Кој сооднос на палента и млечен производ?
Јас го мешам со палентата, најчесто ставам една голема лажица грчки или кисело млеко. Е мојава не го сака киселото млеко, а грчкиот го јаде. Јас дадов кравјо битолско, а грчки јогурт на имлек, а сега имам земено на кукакис, полномасни се.
Денес баш му дадов кисело млеко и е прво нешто што не му се свиѓа од храна. Ќе пробам утре две лажички пак, па со грчки следно.
Авокадо иде со ориз да му дадам? Јас не јадам авокадо и освен со банана, појма немам со што би идело.