Кога бев трудна една жена ми викаше немој тропска храна да внесуваш во исхраната. Ама почнав да и кажувам колку треба да сме благодарни авокадо што постои и колку олеснува процес на комбинации. Линков во споилер е топ. Преубаво објаснува. Спојлер https://thrivingnest.com/baby/avocado-baby-food-ideas-combinations/
Грчки јогурт на Имлек мојот многу го сака, стварно е вкусен хаха. туку каде купувате урда? Ниедна не можам да најдам без сол? Пто деуго млечно да му дадам освен грчки, кисело млеко и јогурт?
Не си го погодила правото авокадо, и јас по 99 обиди си сфатив какво ми се свиѓа... Нели ко класично јапонско јаболко и авокадото се остава да созрее.
@Evangeliaa22 нема да најдеш без сол. Сите маркети ги превртевме со сопругот, на крај најдовме една велешка од Стокомак и кога ја отворивме сфативме дека е премногу солена иако на пакувањето не пишува дека има сол. Од Хомоље од КАМ не се ни забележува солта, мислам дека е најдобра таа, со неа и торти може да се прават. И докторката ми ја препорача.
Кога воведовте црвена леќа и ако може некој рецепт? Не знам дали ќе ја сака бидејќи се' уште не јаде парчиња. Или ја блендирате? И за мушмули сакам да прашам, кога дадовте, како ги чистите и со што ги комбинирате.
Сабајле му дадов со банана и сладок компир, полна чинија изеде. Може и само сладок компир, битно на мојов да му е блачко.