А од шише да му даваш, да се молзиш си пробала? Не ти бара млеко ппсле јадење? Синко после 2 саати од јадење, вика за млеко.
И мојов крка цела тегла, па вика... Многу е стрвен, како ѓуле е направен, раце ми паѓаат. Големата оваа килажа на година ипол ја имаше.
Не ми побарал досега он посче кашата е 2 сату буден заспива и когавстане ми дојдат 3 сата минати за ручек
Пие, ама неможам со тие пумпите не вадам доволно, едно време си мислев да не немам млеко оти едвај 50мл извадив од едната, го ставив на града уште многу млеко се изнаголта..
A не се сега во скок...? Мене по апликации ми покажува дека е во најдолгиот скок кој трае 4 недели... сега сме при крај на третата недела. Душата ми ја извади. Цуцла не фаќа ич и никако не заспива, само на цице. Од премор цица малку и заспива и дремката и е таа. Ја тргам вришти плаче, кенка цел ден, од што заспива и недојадена е. Како Баба Рога сум. Кај се и другиве обврски со децава, 5 кила ослабена сум за неполн месец... Жива вода 24/7 сум. Секундите кога е мирна, како улава пуштам алишта, диплам, во кујна. А со се неа на цицка домашни со децава и учење... Дохрана па во план ми е со 5+
Заврши пред една недела кај нас, мојов ми спиеше само в раце инаку а го остаев одма се будеше а за цицање си цицаше, и јас се мрднав тој месец се хаос околу мене а јас само со него в раце.. само шо заврши скокот почна со ова Епа и јас така планирам да наполни 5 и да почниме
Како спремате просо и со што може да се комбинира? Не знам дали има инстант, земав од ДМ, пише со жешка вода да се измие и потоа свари. Треба ли да се киснe одвечер оти за бебе или?
Покисни го преку ноќ, сабајле свари го за 20 минути отприлика е готово. Јас го давам во комбинација со овошје било какво.
Мамички денес пробуваме прв пат вкусови. Почнувам со морков тррба да давам денес, утре и задутре. Е сега ме интересира дали понеделник треба да правам пауза па да давам нова намирница од вторник или од понеделник можам да продолжам со нова намирница? Дали треба од една намирница до друга да има оставено простор и колку дена?
Ја не правам пауза, не знам зошто би се постапило така. Сепак педијатарот треба да ти даде насоки и да решиш дали ќе се водиш според тоа. Нема еден правилен начин. Знам луѓе и што не даваат по три дена една намирница па никому-ништо. Се зависи од детето и колку брзо сакате да воведете оброци
https://www.holle.ch/en/product/chicken/ Дали некој ја користи кашава? За воведување пилешко ја планирам
Не, зошто пауза? Си продоложуваш со друг вкус, а можиш и со веќе воведениот да мешаш, пример ете морков има пробано после да дадеш јаболко и морков..
Јас воведов пилешко со оваа каша, првиот ден малку чисто колку да го осети вкусот, па после ја мешав со сладок компир, морков и слично. Мене ми има чуден вкус ама малава ја прифати, па додека не најдам домашно пилешко планирам да давам ваква каша.
Малце се разочарав кога видов 40% нишесте, но исто немам најдено проверено домашно пиле па немам друг избор
Супер беше како за прв пат почна да кенка за уште се тресеше кога ќе идев со лажичката и устата отворена тогаш да дадам утре морковче колку сака и веќе недела да дадам кајсија? Да многу намирници се затоа ми беше чудно 3дена една ..