Мајки помогнете ми, не знам дали трипам. Купувам втора кутија овес од Холе, на првата пишуваше 5 лажици со 200 мл ВОДА (додека не се добие посакувана густина). Сега на вторава кутија пишува 4 лажици и 120 мл млеко, никаде не се спомнува вода. Дали трипам? Баш имав и запишано со маркер на кутијата, зошто имам и спелта и да не ги смешам
И јас имам дома на хип банана, какао и гриз ноќна. 7++ сме, какао не сум дала. Вечера немаме. Може да изоди за појадок?
Да ве прашам околу распоредот на оброците. 9+ сме. Менито изгледа вака: 7:00/7:30- млеко 9:00/9:30- овошна каша 11:00/12:30- млеко (после дремка) 14:30/15:30- ручек 18:30/19:00- вечера 23:00-00- во сон млеко Ова е некој груб распоред што не секогаш е ист бидејќи некогаш има две дремки, некогаш 3. Последното млеко не стигнуваме да му го дадеме бидејќи вечерата (млечна каша или зеленчукова), знае да го најаде и после да нејќе млеко. Дали мислите дека е ок да му даваме во спиење млеко? До сега така правевме и затоа спие цела вечер… Педијатарката вели пред спиење, ама стварно не се стигнува и нејќе. Вие како би направиле?
Јас би го тргнала млекото што го даваш за ужинка во 12 и би ги поместила оброците. Ручек во 12 ипл, вечера накај 4 ипол и таман ќе ти дојде млеко во 7. Јас сум на план така да терам кога ќе воведам вечера, дека ќе оди во градинка и да му правам распоред како таму. Сега е на 2 оброци, како твојов ми е распоредот само што место вечера има млеко.
Ние сме 10 месеци и распоредот ни е ваков: 07:00/07:30 (зависи кога стане) - млеко 10:30/11:00 - овошна каша 13:30/14:00 - ручек 16:00/17:00 - вечера 19:30/20:00 - млеко за успивање
Се ми е заборавено, бебе скоро 7м е има еден оброк, кога можам да воведам втор? И кога можам да воведам просо и палента?