Мене педијатар на прашање дали да блендирам или пасирам ми рече апсолутно како сакаш ти. Блендирав дур се навикне. После пасирав. Така да ваша желба е како сакате така . Мене на 5 месеци од пасирано ке ми се удавеше па искрено после тоа внимавав многу.
Аха е добро ќе терам така, да му дадам после компир со морков мешано планирам оти само компир ќе се напрај ко лепак.. Не памтам ништо како беше голема разлика се со брат му а и општо различни се За водата да не ми текнало, ќе земам такво со клунче можи интересно ќе му е. Фала ти
Провери дали ќе најдеш munchkin bottle, со цефче е и има тегче на цевката за да може да пие од секој агол ^^ и сподели ако најдеш ^^
Пробано морков, јаболко, круша, тиква, тиквичка, слива, кајсија, праска. Ми остана да дадам утре и задутре банана со што да продолжам после?
Авокадо, компир, сладок компир. Мојот е 6, се има пробано од ова, праска од купечка каша оти немав замрзнато. Авокадо му измешај со банана, чисто нема да јаде. Барем кај нас беше така.
Ако ги помина сите овие по 3 дена ,почнуваш да ги мешаш. Да пробам да ја најдам листата од кај Виктор . Нас тогаш цела листа ни пиша од две страни.
Да денес завршувам со тиквичката утре почнувам со банана и завршувам. Ај баш ако ја најдеш прати ми ја да ја видам. Се мислам да појдам ако не понеделник да прашам за нова листа кај Паскалов .. незнам што да правам ..
Од кој ориз, просо и палента? Просото како го спремаш? Орозот и палентата ајде може со овошје и секако се варат ама просово ..
Ориз и палента имаш инстант на Хип, јас тие ги давам. Просо од Тинекс некое земав, се кисне од вечер, се вари и си додаваш што сакаш. Со се иде исто како оризот и палентата. Не оди кај Паскалов, табелава ппгоре е супер и јас се водам по нејзе.
Денеска изеде три лажички морков, полека се навикнува, значи си треба време. И вода се напи од чашка за ракија @Hinebrra фала шо сподели ќе се мачев со шише, реално тој навикнат на млеко дека пие од него водата немаше да ја пие сигурно.
Да, компирот со млекце за вкус, сега го правам со вода. Авокадо пасирано со банана. И слаткиот го варам јас.