Колку грамажа треба да биде оброк за бебе од 6 месеци? И кога треба да се воведе ручек?Ние почнавме со вкусови една недела пред 5 месеци тоа беше препорака од педијатарот
Која е разликата меѓу обични житарки ( ко за нас ) - ( ориз, овес, гриз, просо, палента ) и тие на Хип, Холе, ДмБио? Има разлика во приготвувањето или нутритивната вредност? Кои се подобри според вас?
Тие се инстант, се прават за минутка со топла вода/ад/мајчино млеко, и е помазна текстура. Моето пример просото го сакаше само блендирано, ориз и овес почнав со Холе ама дека беше многу побрзо за правење искрено.
Супер. Е сега уште едно прашање .. Денес треба банана да дадам дали место млеко можам да ставам имам замрзнато колостриум? До јануари треба да го искористам .. прво бебо па се осеќам бетер од неписмена за се ова ..
Majki kaskaval od koga pocnavte da davate i od koj. I obrok za bebe od 11 meseci otprilika kolku gramaza treba da e
Јади околу 150-170 од оброк отприлика ама меѓувреме и ужинки има. Кашкавал рендан несолен во макарони ставам. Од кипер што земам и за нас. Никогаш не гледав фирми или неш др, давам се што јадиме и ние.
Nie 11,700, kg. Bez uzina kasite gledam da ne se poveke od 200 gr. I pie mleko sabajle i pred legnuvanje po 150. Nekogas place saka uste,ama si velam pa mn da ne mu e. NZ. A, kaskaval nesolen koj e. Treba da mu dadam se mislam
Мајки едно глупо прашање, од што е глупо не знам ни да го формулирам Скоро цел месец давам вкусови по некоја лажичка, цел оброк уште немаме. Има пробано: Морков, јаболко, ориз, банана, круша, тиква, слива и батат до сега. Сакам да почнам веќе со цел оброк, но сеуште има вкусови за пробување, како да ги воведувам новите? Пример палента, просо, киноа?
Житарките можеш да ги мешаш со веќе воведени намирници и така да даваш, палента со овошјава што си ги навела супер иде, просото исто, а киноата мојава многу не ја сака, па нешто многу не и ја давам.
Се мешаат со тие што веќе ги имаш дадено. Комбинирај пример житарици со овошја. Авокадо пробај со батат, јаболко со морков. Ќе вифип што ќе сака бебе.
Колку месеци има мајка? Јас давам 180 некогаш и 210 зависи како јадел. И во текот на ноќта ми бара еднаш.
11 meseci. Pa vikam da ne mu e mnogu da go prejaduvam. Tezi 11 kg i 700 gr. Posledno merenje. I zatoa prasuvam