Колку дена е нормално бебе кое е почнато со воведување на цврста храна да не е какано? Два дена веќе не сме какани вчера дури не дадов ништо за јадење бевме само на цицање ..
Дадов сега круша и јаболко па да видиме .. сабајле беше какана само како две брбушки (топчиња) .. деновиве и сме кенкави предпоставувам од тоа ..
Кај син ми приметив кога јаде батат и морков има тврда столица.Вчера тоа ручаше. Сабајле јадеше палента со кајсии и модри сливи, одма промена во каката.
Јаболко, круша, кајсија, праска, тиквичка, тиква, слива, морков. Овие намирници ги имаме пробано бананата ја оставив поради запекот. Дадов 1 ден брокула и вчера не дадов пак односно вчера само на цицање бевме. Денес сабајле малку се искака две тврди топченца и дафов да јаде јаболче со круша
Синко какаше брбушки и се мачеше првите месец дена кога почнавме со храна. Круша и готовата каша на Хип од слива ептен му помогнаа. После тоа си се регулираше.
Се искакавме конечно попладнево убаво од крушата се надевам беше .. утре ќе дадам или исто круша со јаболко или слива со нешто. Давам и вода ми рекоа на ден мах 40мл смеам
Здраво мајки.За 5 ипол месечно бебе што зеленчук давате? И дали давате по два оброка од кои едниот овошје другиот зеленчук?
Брокула од кој месец воведовте? Јас ја воведов веќе трета по ред сега на 5 месеци, па се замислив да не требаше од 6 а баш ја сака
Вкусови почнавме, моментално и купувам, си поткаснува. Денес беше фамозна со пашканатот. Спојлер Иаме скоро цела недела глувче у кујна, неам влезено хихи
Еден оброк. Компир,сладок компир,тиква,тиквичка,морков,брокула,карфиол. За две недели можеш и блитва,спанаќ,кромид,праз,пашканат,целер
Морков и брокула дадов ..со другово ќе почнам ..а овошјето сега да не го давам ? Ми рекоа и ориз може ..давате ли ?