Давај и овошје можеш еден ден овошје, друг зеленчук ако ти се воведени ако не ти се 3 дена еден вкус овошје па 3 дена еден вкус на зеленчук. Мене така ми кажа песијатарот и така правев. Јас давав на почеток и ориз,просо,овес,ориз,палента
Овошјето го вкусивме цело ..сега ќе почнам со зеленчуците ..Покасно во денот го даваше оризот,просо ,палента..? Или нема врска кога
сега земете си мачка одма ќе го снема И јас давам готови сега за почеток дури да почни да јади цел оброк, реално по сигурни ми се тие отколку овошјето и зеленчукот на пазар
По сигурни се ама малце ружни... На пример на холе морковот е гаден и некако нема врска со морков. До сеа од дм највеќе и се свиѓаше слива јаболко. А и на хип првите кашички не се лоши. Ти што даваш?
Чист немам дадено, нема ни да го јаде. Со зеленчук или овошје, има позади упатство, мислам 2 лажици со 100мл вода и после додаваш овошје или зеленчук да се измеша.
Не да се ружни.....јас кајсија првиот пат кога му дадов на Хип, фонтана, се испоплука. Чек викам да пробам, ауууу тоа во уста не се става. Ич не ми ги сака мене готовите, ептен ако морам да му дадам му мешам со нешто што ќе му сварам.
Јас баш пробав од морковот на hipp и беше добар за разлика од купени моркови од пиљара што горчеше кашата кога ја пробав па од тогаш не му давам такви моркови само од готова каша. Моето ги јади и готовите и домашните каши, немаме проблем
Кога воведувате просо мора да биде ако денес дадов прв пат треба и утре пак? Или за житарки нема врска?
Ти се погодил, на холе не го пробувај Беба јас морков коа и правев јадеше дури пасиран мислам го направив, ама овој на холе ич го нејќе. Од пиљара пиљара купуваш? Ја коа зимав гледам као локално да е произведено домашно... Има неколку низ мк што си садат и разнесуваат органски пакети секоја недела. Тоа е мојот избор се додека не почнам да си ја средам градината.
Јас на големата и давав домашни. На другарка малиот фати салмонела од домашни, а покрај него и сите дома се испозаразија. И сега со бебе, се мислам и јас што да правам. Збореше она тогаш со доктори микрибиолози и сите се против давање домашни јајца што немаа процес на УВ зрачење поминато.