Тој не е конзервиран? Земи свари гравче одвој за него без зачин. Грав после 10 мес ама во градинка од 8 го даваат, така да...
Ја следам насоки од solid starts. Речиси се може да се даде од 6 месеци. Конзервирана храна ако нема додадено многу сол, не е штетна. Кашите во тегла како се направени со толкав рок на траење
Мајки скоро 10 месеци сме и имам прашање. Како да почнеме со јадење во парчиња? До сега јадеше каши меѓутоа му остава парчиња и текстури различни. Му давав брокула, карфиол да јаде. Пред некој ден му дадов банана да глода, како на солид стартс што ми даде предлог и касна големо парче и арно што го плукна, имаше еден момент страшен кај што се изгуби, ама брзо го плукна. Исто така имам прашање за млечните производи. Што можам друго да му дадам освен грчки јог, јогурт наш, кисело млеко, урда? Жолчка во што ставате?
Јас го учев со лебче, му давам од средината дека мек. Му оставам на масата парчиња леб со јајца, исто му давав и бисквита плазма. Со ова најмн се нервирав на почетокот цела плазма сам ја јадеше а парчиња манџа нејќеше. Макарони свари ама мн вари ги скоро пред распаѓање и така ги давав. Месото го сецкам на помали парчиња исто повеќе го варам.
Мајки, како ја приготвувате храната? Варите во вода или на пареа ја правите? Јас до сега се му варев, не знам дали да инвестирам во готвач на пареа. Има ли штета некаква доколку не е на пареа приготвено? Може глупо ми е прашањево ама неискуство е во прашање
Јас варев и веќе 2 недели сум на пареа купив решетка за на пареа како цвет се отвара во меркур еве слика и многу поубаво е јадењето вака на пареа отколку варено барем мене сега повеќе ми го сака