Не сака да јади уста не отвора се мршти плука а веке треба и оброци да има, тоа ме маче многу. Кажете ми некои финти за да јаде
И ние сме така. 2 оброка, ама млеко бара на 3 саата. Досега повеќе од 150мл не сум дала. А каши си јаде полна чинија. Може треба да му зголемам пред спиење оти се буди на 3-4 саата.
Пред спиење испи 290 во рок од саат и 15 минути и пак се будеше на 3ч. Едно сфатив во врска со јадењето, се е периоди. Ќе почне да јаде. Заби да не вади?
Palenta so grcki jogurt ili griz so spanak i pavlaka najcesto... vcera dadov ovesni so leneno seme i grcki jogurt.. nekogas i na hipp nokni instant kashi... I mene mi trebaat idei
Радувај се што пие, мојат е 5 месеци пие по 50-60 мл… и тоа на 4 часа. Хорор, веќе незнам на кај терам
Се е пробано, буквално се. Цуцли, млека, начин на храење, будно, успиено… Пиеше во спањето сега и така не сака. Почнав порано со каши за да не паѓа на килажа…
Мајки ај најактивна е темава. 2 денови давам сецкани каши си ги јаде, гледам дека мљацка по 4 5 пати гмечи ама изгледа не доволно. Утрово гледам во каката парчињата не сварени не скроз ама голем дел имаше. Дали е нормално? Годинка е бебе, не сум почнала со цели парчиња да давам за сам.
Имаме 6мес. 7дена. овој месец бевме качиле само 350г. ми рекоа втор оброк да внесувам не е некако многу брзо? Главава ми е хаос од 5 месеца почнавме со вкусови.. јаболко, круша, слива, праска, кајсија, тиква, тиквичка, морков, банана, компир, брокула, палента, ориз, амарант ова е се што имаме пробано .. на колку месеца имате уведувано 2 оброк?
Ако сака бебе, зошто да не воведеш? Секако мислам на почеток нема толку да јаде, доручекот може цел, за ручекот, не верувам. Јас планирам после 20ти да почнам да давам втор оброк, секако не очекувам од одма да го прифати, ама не воведувам одма месо, прво ќе пробувам со зеленчукови каши. Син ми имаше качено 500 грама последниов месец со тоа што цел доручек почна да јаде една недела пред да наполни 6 месеци, претходно многу малку само пробуваше по 2-3 лажички. Значи воглавно беше на млеко, и качил 500 грама, претходниот месец со истата таа количина на млеко имаше качено повеќе од кило. Мислам дека сега нема толку многу да качуваат на килажа. Најбитно е крвта да е добра, весело да е бебе и тоа, килажата не игра улога.
Jas so kivi primetiv taka. Valjda e normal o nz. Abe i nie ke pravime godinka i se nerviram mislam deka mn jade. 12 kg e. Mleko pie sabajle i vecer po 150 Kasite gi meram na vaga,i vo nali cinivcinja stavam. Nz od so e bucko. Palenta varam 2 laz. So dodatok 2,3 laz kafeni pavlaga ,urda.. so imam. Meso so zelencuk ako e raznovrsno po malku ne po celi. Sabajle 1 ovosje so zitarka i tie gi namaluvam. Stvarno ne mi e jasno.kolku kg tezat i po kolku htana spremate
Мила моево е 9.5кг на толку јадење не знам ни 10 не пробиваме 2 месеци веќе. Не мерам давам колку сака јаде 3 оброци 2 3 млека денски по 150мл и 2 ноќе и џабе е. Ама премногу е активен не запира воопшто
Пиеме и babywell drops поради понизок хемоглобин со хематокрит. Јаде прв оброк околу 120-130гр. за ручек после ми јаде од 80гр. до 100гр. зависи колку ќе ни се засвиѓа .. веќе 5дена давам втор оброк. Ние само на мајчино до 5мес качувавме од 800гр. до 1кг. зависи кој месец како. Декември со вкусови и прв оброк со плус мајчино 350гр. Ама некако брзо ми дојде втор оброк а малку зеленчук имаме пробано и сум збунка целата башка и дека прво бебо .. хаос
Па нема уште на повидок, се става у уста се лигави ама мислам дека уште ништо нема да има у скоро време