Да прво воведов кисело млеко, јогурт и грчки јогурт и сега глутен. Гриз обичен оној со бебе на слика што е, од Југославија постои истиот
Брокула и карфиол е потребно да се варат со отворен капак за да испари тоа што правело гасови. У некоја книга го прочитав ова не ми текнува точно која.
Да и јас имав читано така ама не бев сигурна одамна беше .. затоа теков ќе шравам нареден пат варена да видам дали така ќе имаме проблем.. сега правам на пареа ама нареден пат се на пареа само тоа варено па да видиме ако не нема да давам баш ќе пишам наредна недела кога ќе дадам дали пак сме имале проблем
Јас стално ги варам без капак и повеќе мин иако вака не чини се губат вредностите ама па мака никогаш досега синко немал.
Кога давате лук или кромид? (Не млади, обични) Колкава количина давате? На пример едно чешне лук дали е многу? И дали се варат и тие?
Јас па воведов брокула уште во првите зеленчуци, секој втор ден ја давам што се вика, тие се први зеленчуци, не оти има многу избор што да воведуваме. Јас ја варам со отворен капак, досега немало проблем, денес дадов и карфиол, исто.
Уф тие ги воведов 7 8 месец не памтам рано беше. Купувам мали главици кромид ставам цела а лук 1 чешне ама после бегај 2 дена смрди јахахахахахах ама ако здрави се. Вари ги да.
Затоа јас го варев секој зеленчук и овошје. Можеби старински начин ама никогаш не сме имале проблем при воведување намирници. Исто беше кажано и од педијатар. Варење се , освен секако банана.
Супер поминавме денес. Ама бебла не ми јаде сеуште количински. Само 3 цветови изеде. Дали тоа има разлика незнам
Zdravo druški. Mojava beba nikako ne prifakja hrana, ovošje, zelenčuk, odbiva. I toa nešto ako piknam odma se davi i go pluka. Nekolku pati i imam dadeno taka mala količina kako za pola obrok, se ispovrakja so šlajmovi a ne beše nastinata, noseto čisto i mi se nafrla, ne baš nafrla, ama se zacrveni vo liceto. Ništo ne prifakja osven mleko bilo cice bilo ad. Inaku i mlekoto si go povrakja, nekoj pat vo mlazovi, nekoj pat kako bljuckynje. Probav i kašičkata vo šišence da i ja dadam kolku da proba vkus, ama jok. Plački, urlanje. 5 m i 3 nedeli e. Povekje pedijtri mi kažaa mora obrok, mleko vekje ne e dovolno. Inače so kg e ok. Što da pravam???
Не е спремно мајка сигурно. Почекај некој период,па пак пробај,давај нуди тоа што е соодветно ќе пројадат. Мојте така беа,додуша и сега не јадат кој знае колку,како врапчиња,повеќе си цицаат,со килажа се одлични,крвна слика таман,затоа не се мн.нервирам што не јадат количински многу. Така и твоето,штом на кг. е во ред.не го форсирај многу. Ова е мојот став.
Не е спремно сигурно, почекај некој период па пробај пак, ќе почне да јаде. За повраќањето и бљуцкањето ние се спасивме со АР формулите.
Мајки колку пати давате јајце, колку авокадо и колку месо во неделата? Не можев да најдам домашни јајца не му имам дадено неколку дена. Исто сакав да ве прашам дали сте ги користеле купечките пиренца од дм? Во ќесенце со капаче што се, пишува на нив дека за од 1 година. Зошто се тие од 1, а на Холе од 6 месеци? Парчиња не верувам да имаат внатре