Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    1.250
    Не сум @Aschenputtel ама ќе ти одговорам јас. За оваа каша збори членката, патем и мојава многу ја сака за вечера истава каша.
    Screenshot_2025-01-24-08-26-31-977_com.android.chrome.jpg

На sani99 и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.840
    Допаѓања:
    10.534
    Семолината нај убаво оди во комбинација со овошје, или пример овошје и малку овесни, таквите кашички, не оди со јогурт, павлака или нешто такво. Повеќе е како млечна, гриз е тоа. Како ние што не јадеме кисело млеко и јогурт, така и ова не оди со млечни.

На Aschenputtel и sani99 им се допаѓа ова.
  3. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    700
    Дајте ми утеха дека малово ќе пројаде. Уште малце 7 месеци ќе прави. Многу ретко да изеде 100грама. Денес и млеко слабо ми пие.
    Вода и тоа не сака. На почетокот сакаше барем вода... не знам веќе кај да терам претешко ми е.

Болен не е.. заби немаат абер.. иако во Систина уште на 5 месеци ми рекоа очекувајте заб набрзо.

Кашички дефинитивно сака мазни и потечни, се друго плука.

Последна измена: 24 јануари 2025 во 14:20
    На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.438
    Немам искуство ама вака од страна нели поинаку изгледа. Јас не би одела на два фронта ем да јаде ем да е густо. Давај му тоа што сака и не мора да е мнг. И да не е јаден барем час и половина пред да седне да јаде. Па од тоа што сака измешај со тоа што не му е баш омилено. Или со млекото. И хранилка до маса со вас. Ако веќе сево ова не си го пробала.
    Прво дете ми е, ама од страв од почеток сме вака. Ама и стрвле ми е. Почнавме со вкусови не баш редовно откако наполни 5 месеци. Ама уште пред тоа ме гледа во уста кога јадам. И му гребнав еднаш домашна круша додека јадев. Пресрекен беше.
    Пробај некако така додека јадеш Да го навлечеш. Ама прво јади ти и мљацлај колку ти е вкусно. Да присака.

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.198
    Мамички треба да уведуваме пилешко мисиркино телешко.. педијатар ми рече пилешко и мисиркино ако нема домашно да давам од кашички .. гледам на хип кашичките со пилешко имаат домат .. кој кашички ги зимате?? На холле има пилешко чисто дали можам да земам да направам компир морков и во тоа да додадам пола од тегличката??

6. Analii23

Analii23 Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19
    Здраво Мамички , бебче веќе ке прави 5 месеци за неколку дена .. почнавме со кашички , прва каша беше само јаболко се беше Ок..
    Денес јадеше банана и јаболко од Бебивита и има црвенило на образи негде 40мин и се губи.. што значи тоа? Иначе имаше исто пробано јаболко и банана од Хипп ама немаше никаква реакција исто беше ок
    Дали не треба да и давам каши од бебивита него само Хипп? Ве молам ако може одг..

7. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.198
    Прочитај позади состав и на едно и на друго и види која е разликата во составот па по тоа ќе знаеш ова е мое мислење нека кажат и другите ..

8. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.840
    Допаѓања:
    10.534
    И ние не можевме да најдеме домашно, па почнавме преку каши. Од холе и дадов само пилешко, па пилешко со тиква, омилени и се. Слободно можеш да си правиш твои комбинации и додади само од кашичката пилешко. Мисиркино исто преку каша прво проба, ама во план ми е да купувам веќе па да го спремам јас.

На _budaletinka* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    1.070
    Баш го споделив Сезер тука по групиве. Сеуште неам нарачано од кај него... Задоволна си? Сакав од добра земја да нарачувам ама изглеа затвориле... Или ептен не им е сезона.

10. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.438
    За целер во кашите, користите ли и листови или само коренот?

11. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    700
    Од се ова уште со млеко немам пробано да ги направам. Се друго е пробано :(
    Не мљацка кога јадам, не покажува некој интерес да проба од моето јадење. Он е заинтересиран за други работи: како да стане, како да ја лиже хранилката, се врти на сите страни. Лажичката ќе ја земе само да ја треска од хранилката и да лета каша насекаде.

Да задоволна сум, нарачав за наредна недела пак ама му кажав што да донесе. Минатиот пат тој пакетот од 1000 ден беше со премногу зеленчук и ми се испорасипа дека други ручеци освен за малово немам време да спремам.

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.547
    Допаѓања:
    8.149
    Во Бебе готвач пишува само корен. Листовите 12+.

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.438
    Коренот над 6? Имам некоја таква листа мислам дека од темава некој ја сподели. Над 6 дека може целер, пашканат, кромид, праз, боранија, карфиол, блитва и спанаќ.
    Бебе готвач апликацијата ли ја користиш?

14. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.547
    Допаѓања:
    8.149
    7+.
    Не ја користам. Дадов многу работи што се над 7 според неа, а тој утре полни 7.
    Пашканат, кромид, блитва, спанаќ имам дадено.

15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.460
    Допаѓања:
    8.564
    Можеш да воведеш со таа на Холе пилешко и после давај си само телешко, јас така направив. Мисиркино имаш на Хип со пченка мислам и компир беше кашата.
    Реално немаат потреба од др месо освен телешко, најубаво е. Јас воведов другиве зашто во градинка ќе оди.

На _budaletinka*, marrisa, Misskirova и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.718
    На холе кашичката од пилешко можеш да ја мешаш со зеленчук. Мисиркино има од бебевита со брокула, телешко и говедско има во кашите babylove i dmbio

На Analii23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    1.259
    И мене не ми е јасно зошто во тие кашите со месо на хип во сите има домат, а баш е алерген. Имав и една кашичка од пакетчињата пишуваше 4+ а беше со јагоди и боровинки.

На _budaletinka* и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  18. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    1.259
    Мајка, колку млеко даваш сега на 7 и пол месеци?

19. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.601
    Допаѓања:
    8.307
    И да има домати нема ништо да и биде.
    Нејсе, јас пилешко не најдов домашно па освен од кашички не сум дала воопшто до ден денес.
    Давам само телешко и сега веќе почнав и свинско во манџа. Додуша сега веќе јаде се што јадеме и ние.
    Така да и да не најдеш домашно пилешко давај од каши и не се занарај воопшто.
    Јас стојам на тоа дека од пилешко немаат ама баш никаква потреба

На merriel0 и _budaletinka* им се допаѓа ова.
  20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.460
    Допаѓања:
    8.564
    2 по 210мл, 2 по 180мл.