A posle kolku vreme svezo ovosje pocnavme. Moevi e 7 so dohrana pocna od 5 i osven banana normalno drgoto ovosje i go varam ili pecam
Урма од наполнети 11 м. https://onedrive.live.com/redir?res...authkey=!AMywvHOQr_woVEI&v=3&ithint=photo,jpg Мама и беба е весников.
Како да искомбинирам тиквичка и авокадо? Со просо или киноа? Амарант смее ли од 6+? и карфиол и брокула смеам ли да давам?
Суво гρозје може од 10? Аκо може, веρојатно и маџун може... само не знам κаде данајдам. Знае ли неκој во Охρид κаде да најдам таκво нешто?
Риба од колку се дава и каква? Јас во живот немам пробано риба но сакам синко да јаде. Како ќе му ја готвам врска немам. Што го мачкам со јекодерм некогаш па црева ми се дигаат Исто ме интересира и што се дава од 9-10 месеци?
Lele boze zaboraviv kako se vikas da ti pisam na fb hahaha pisi mi ako ti teknuva na mene inaku jas ja pravam pecena so maslinovo... Dadov do sega nekolku pati
Madzun ima kako sto kaza joy1 vi zegin no mozes da najdes i vo tonex i dr marketi kaj zdravata hrana na vitalia ili good nature (mislam taka bese) jas denes bas takov vo tinex najdob.
Mene pak dontorkata bas denes mi kaza za riba i sumsko ovosje da pricekam dokaj godina. Drugo poleka od 8, 9 se da davam kako sto odi po red. A inaku da vo tabelata sto ja imam atoi riba od 10
Да шумското овошје т.с бобичасто со влакненца е од 12+ (јагода малина капинка) За рибата скоро секаде читам дека може од 10 ти.Но ако сакаш ти почекај
Tikvica obicno davam so kompirce ili oriz i so meso.Neznam sto vie imate vovedeno vidi vo temata denesno meni za idea sto so sto da kombiniras i po kolku. Amaran i brokula moze od 6+ a karfiol jas dadov od 7+.Proso davam so ovosje, a kinoa utre ke dadam prv pat. A avokado so banana
Gledam poveketo gi kombinirate prosoto i kinoata so ovosje. Jas pocesto so zelencuk neznam nekako poveke mi ide taka a so ovosjeto najcesto stavam ad i pcenkarni snegulki za sega. Kazete mi proso i kinoa se kombinira so zelencuk neli?
Da da jas kolku sto znam moze i so ovosje i so zelencuk da se kombiniraat ali jas seuste nemam vovedeno pcenkarni snegulki ili dr. znam toa od 8mi mi kazaa da vovedam i zatoa obicno so ovosje davam proso i kinoa (ke dadam), a palentata so zelencuk. A i zelencukovite kasicki mi se stalno so po 4/5 proizvodi izmesano, a ovosjeto po 2 ili 3 ovoski mesam i zatoa zitarki dodavam
Majki dali e mozno sinko da nemoze da se iskaka tri dena zatoa sto mu vovedov i vtor obrok? Da ne mu e premnogu i nemoze da mu se adaptiraat crevcata? On jade edvaj po 100gr i sega neznam dali da go ukinam edniot obrok ili da prodolzam isto? I ako moze sovet sto da mu dadam za da se iskaka epten se maci i place cela noka ne spievme Mu dadov slivi so jabolce sabalje i vodickata vo koja se varea ali malku ispi
Da prasas doktor ako mozes sepak e malo da ne mu davas na svoja raka ili pak forsiraj kasicki od slivi
Na 11ti ke pravi 8m. Inace so zamena na obrok pocnav od 6m, a si napreduva ubavo ima 10kg, a od kasickite mi jade odprilika po 100gr ali si cica ubavo na dva saati i preku den i vo tekot na nokta. Ne bil dosega nastinat Omalaksan e ocinjata mu solzat i noseto mu tece, a tt nema
На таа возраст сосема е во ред да има два оброка. Избегнувај ориз круша морков за запекот,а носето ако му тече стави му капки или спрејче