Полни 6 месеци. Бебе изеде каша 120г, дали се смета дека е воведен оброк? Не бара да цица, за разлика од претходниве денови кога давав 30-60г и веднаш плачеше да цица да се дојаде. Односно, дали појадоков заменува подој сега? Исто така, вода воопшто не сака да пие..и покрај тоа да нудам доење после 2-3 часа од појадокот?
Тоа е веќе оброк. Ние не сме на доење, ама пие ад после 2-2 и пол часа. Вода и моето нејќе. Ептен ретко, треба да држам шише една минута додека му текне да повлече.
Оброк е да, и моето толку јаде. Една недела скоро како јаде 120г, на сабајле ќе цица па ќе спие и после прва дремка одма му давам да јаде па цицање дури после втората дремка оти после саат ипол бара да спие. Вода пие од мало чавче за ракија.
Може предлог за вечера шо не е овесни или гриз со банана и ад, ноќна каша? 10 и пол месеци е бебе, може и со парчиња некоја рецепта
Ние на 7 месеци одвај 30 мл дали ги пие.. му купив чашка со клунче од авент пие и ја плука. Стварни незнам како да го научам вода да пие
Моево еве дури сега 12++ пие вода количински. Со млекце си надокнадува кога ќе биде жедно ќе пие. Сега фаворит му е шишето од дм со цевка па само го зима сам и пие
Јас знам до годинка макс 120мл. Односно според килажата, едно кило 10мл. Значи ние сме 9кг, значи 90мл.
Мислев ќе е јадач ама не е, отвара уста додека не проба што му давам и после се мршти До сега проба: јаболко, морков, компир, тиквичка, тиква, банана. Да продолжам само со вкусови или да пробам да му дадам палента или ориз?
Мајки планирам да дадам утре кисело млеко. Какво дававте вие? Сакам да земам овчко на бучен козјак или мора кравјо да биде?
Иста беше и мојата.. препрезаинтересирана, ама нејќеше да јаде. Пробувај вкусови, нешто ќе упали ^^ јас и дадов на бебла ориз плус кашичка, некако оризот неутрализира и почна да јаде... После кашички не сакаше, туку парчиња... Пробувај
Толку ми пие .. 2 оброци вода пие по 30мл после оброк некогаш 40мл и додатно што давам иначе не ми пие многу после оброк ..