Мене педијатарот кога го прашав ми рече 40мл. после секој оброк и му реков значи во ден со 2 оброка 80мл. ми рече да ама ние 100мл. имаме испиено највеќе некогаш се случува ни 60 да не испиеме .. зависи
Од следен месец сакам да почнам да давам вкусови е сега ме интересира по што се водите т.е од кај да гледам што прво да дадам па редоследно има некоја апликација, бебе готвач сум слушала… прво детенце ми е па не сум многу информирана во ова.
Јас го купив истово зошто од Авент со клунче ја плука, ама многу тешко се влече од ова, јас пробав не можам да извлечам, не па бебе. Да не треба да ја отворам сламката некако?
Не не таман си е истото и јас го зборев и баш овде прашав пред 5 денови. Јас се намачив ама бебко си се ухода намерно е така за да не му залетне премногу да се подави. Моево од клунче почна да се засркнува од ова супер пие
Ама да не ми е мало уште за вакво шише, скоро 8 месеци е, јас сакав на Авент да земам од тие со сламка 9+, ама не знам дали ќе пие, еден куп пари изнадавав за шишиња, па реков ај со ова прво ќе пробам да видам дали ќе пие. Му давам и со ракиено чаше ама едвај 2-3 голтки ќе испие, скоро ич вода не пие, на доење сме. Ај баш ќе му понудам пак со тоа да видам.
Аааа не не мали сте вие. Остави со чашка доење таман е. Моево вода почна покасно да пие мислев малце е ама не, паметни се си знае кога е жедно пие а кога е заситено од млеко не сака
Така и си мислев, секако преку млекото заситува жед, ама си реков да пробам, да не е до шишето. Фала.
Јас со оние од твист шејк го научив без сламкаси го крева самиот пие од 10 месеци. Практично мн ми се покажа пд овие не сакаше.
Здраво, имаме воведено доручек цел оброк ама до сега сите намирници ги давав посебно по 3 дена пред да ги мешам па сакав да прашам ако веќе јаде 120 гр оброк ориз и јаболко мешавина дали за прво пробување круша можам да додадам во истата каша или да дадам само некокку лажички круша па оброк да биде шише млеко ?
Во ладна вода јајце?! За ова да ти текне стварно треба да немаш сенс за готвење. И прашање е на крај дали јајцето е зготвено и дали палентата се сварила. Зошто од топлото јајцето се згуснува. За оваа комбинација треба првин палентата да ја зготвиш па јајцето разматено во тоа додека е на оган за да се зготви. Пак е прашање дали е јајцето доволно термички обработено зошто салмонелата од недоготвени јајца најдобро се пренесува. А палента недоготвена - бомба за желудникот, 6 саати да ја вари. Затоа на бебе ова не би дала. Не дека јас не би го јадела. Ама и не би го.
Јас од кеиф шрво му давам некое лажиче чисто за да проба, па му давам во мешавина. Ама се смета за воведено и ако е во мешавина.
Јајце во ладна вода никако, од кај ќе знаеш дека е зготвено. Јас ова и го правев на големата ама јајце варено рендав на готова палента, превкусно е.