Da i nie isto od 5. Meseci pocnavme so vkusovi ama ne saka da jade,edinstveno jade oriz od hipp,dokolku go smesam so ovosje ili zelencuk ne saka usta da otvori. Mnogu sum zagrizena sto ke pravam ako ne pocne da jade vo gradinka.Ne znam na koj nacin da ja nateram da jade.
Го пробавте со урда? @Besbes24 Со јајце слободно, преубаво е. Со млечно слободно, павлака, млекце, урда во комбинација со путерче малце топ за на лепче. Од овошја оди со кисели и неутрални, јаболко, киви, боровинки, ананас... Зеленчуци, со спањак, блитва, пашканат, грашок... Мал миљион комбинации, оди и со јаткасти здравје понатака. На пример мелем бадем со авокадо како намаз... Мене лично авокадо со свеж морков рендан ми е фаворит.
И моево ептен ретко кака од како почнавме со каши, зависи шо јади ама не е како порано како шо велиш после секое цицање Компир му е омилен, на ништо друго не отвора така уста како компир. Вчера прв пат дадов ориз со круша и јаболка едвај јадеше се муртеше, денес компир и брокула се изнајаде неутрални вкусови сакаат дефинитивно.. И како шо претпоставував денски конечно спие, после 5 месеци мачење со цицање и спиење, од како почна со цврста храна денски конечно фати некој ред да не го урочам
Па да ти кажам искрено досега не сум пробала иако на синко редовно му давам, вечер пробав јуфки со сос од авокадо од кај него ми се допадна
Боранија смееш од 6, леќа од 8.. ако ти јаде бебо дај што. Ја не идам толку по табела... Гледам според мене што е лесна храна што не. Е сеа мене обична леќа не ми е лесна храна хахах...
@Fenix05 Мајче почнавте со цело јајце рецепти? Јас имам тон, ама стигната сум до белката, последното делче од четвртинката..
Мајки, бебе 6+++ и денес прв пат дадов телешко месо од кашичка. Си ја јадеше најнормално и некаде 10тина лажички му дадов и буквално цела ја поврати така баш со нагон. Мислење?
Majki bebe si jadese se ovosje,zelencuk...sega poslednive desetina dena nikako nejke zelencuk,meso. Nekoja so slicno iskustvo? Dali e period?
Готова каша? Ако е од Хип, 8% месо е не верувам од месото дека е. А ако е телешко ти што си правела, баш да вкуси месо, може тешко му дошло
Јас прво каша дадов, кога видов 8% некако не ми идеше дека е воведено, па си купив телешко мевце, му сварив. Тоа кашата на морков има вкус...
Не, кашичка на хип. Може нешто да е интолерантен? Или нз што би можело да е. Ми е страв сега пак да дадам.
Таа е. Сол има минимално. Мислам дека урда и сирење скроз без сол не постојат, на вкус не се осеќа солта