Da i nie isto od 5. Meseci pocnavme so vkusovi ama ne saka da jade,edinstveno jade oriz od hipp,dokolku go smesam so ovosje ili zelencuk ne saka usta da otvori. Mnogu sum zagrizena sto ke pravam ako ne pocne da jade vo gradinka.Ne znam na koj nacin da ja nateram da jade.
Го пробавте со урда? @Besbes24 Со јајце слободно, преубаво е. Со млечно слободно, павлака, млекце, урда во комбинација со путерче малце топ за на лепче. Од овошја оди со кисели и неутрални, јаболко, киви, боровинки, ананас... Зеленчуци, со спањак, блитва, пашканат, грашок... Мал миљион комбинации, оди и со јаткасти здравје понатака. На пример мелем бадем со авокадо како намаз... Мене лично авокадо со свеж морков рендан ми е фаворит.
И моево ептен ретко кака од како почнавме со каши, зависи шо јади ама не е како порано како шо велиш после секое цицање Компир му е омилен, на ништо друго не отвора така уста како компир. Вчера прв пат дадов ориз со круша и јаболка едвај јадеше се муртеше, денес компир и брокула се изнајаде неутрални вкусови сакаат дефинитивно.. И како шо претпоставував денски конечно спие, после 5 месеци мачење со цицање и спиење, од како почна со цврста храна денски конечно фати некој ред да не го урочам
Па да ти кажам искрено досега не сум пробала иако на синко редовно му давам, вечер пробав јуфки со сос од авокадо од кај него ми се допадна